Webinar Centrum Duurzaam Groen: zo voorkom je voedselverlies

18 november ’22 (vr)

Dagelijks belandt heel wat voedsel dat nog perfect eetbaar is in de vuilnisbak. Is dat bij jou ook het geval? Tijdens de webinar voedselverlies krijg je tips en tricks over bewaren, verwerken, plannen, koken… kortom alles wat je moet weten om voedselverlies tegen te gaan.

De infosessie duurt anderhalf uur en gaat online door op 22, 24 en 28 november, telkens om 20.00 uur. Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht via www.centrumduurzaamgroen.be/WebinarVoedselverlies. Deelnemers ontvangen een zoomlink per mail vlak voor aanvang om online te kunnen deelnemen.

Plan-eet app

Tijdens de webinar maak je ook kennis met de gloednieuwe gratis app, de Plan-eet app. Deze app helpt je om voedselverspilling tegen te gaan. Zo kan je met de app een inschatting maken van hoeveel eetbaar voedsel je dagelijks weggooit, maar de app bevat ook een heleboel tips om voedselverlies te beperken. Denk aan technieken om voedsel optimaal te bewaren, leuke recepten om restjes in te verwerken tot zelfs tips om in de winkel enkel te kopen wat je nodig hebt.

Nieuwsoverzicht