Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Plantenverkoop Natuurpunt: draag je boompje bij en help de natuur

12 oktober ’22 (wo)

Natuurpunt Limburg wil de achteruitgang van wilde planten en dieren stoppen. Ook jij kan daarbij helpen. Want als iedereen zijn tuin of balkon natuurvriendelijk inricht, komt er in één klap een enorm natuurgebied bij in Vlaanderen. Daarom organiseert Natuurpunt in samenwerking met het Klimaatcafé van de stad Hamont-Achel haar jaarlijkse plantenverkoop.

Door de aankoop van boom of struik van hier, draag je bij aan de natuur. Terwijl je de biodiversiteit vooruit helpt, geniet jij van de vlinders, bloemen en vruchten die je tuin of balkon nog meer tot leven brengen. Op www.natuurpuntlimburg.be/plantenverkoop kan je kiezen uit een ruim aanbod aan bomen, struiken en planten. Bestellen kan tot 14 november.

Het afhaalmoment voor de aangekochte bomen en planten is voorzien op zaterdag 10 december. Tussen 10.00 en 12.00 uur kan je jouw bestelling ophalen aan de stadswerf (Middenweg 5, 3930 Hamont-Achel).

Hulp bij je plantenkeuze én een gratis boom

De juiste planten kiezen voor je tuin is niet altijd even gemakkelijk. Gelukkig kan je rekenen op het advies van de Hamont-Achelse Tuinrangers! Deze ervaren tuiniers met een hart voor de natuur komen gratis op huisbezoek en bekijken samen met jou wat er mogelijk is in jouw tuin. Daarbij adviseren ze je ook in de keuze van de juiste bomen of struiken. Je boekt jouw gratis tuinadvies via www.tuinrangers.be/tuinadvies-aanvragen.

Inwoners bij wie de Tuinrangers langsgaan of een tuinbezoek staat ingepland, kunnen een gratis boom bestellen. Ze dienen hun keuze van boom door te geven via duurzaamheid@hamont-achel.be . De stad Hamont-Achel bestelt de boom, welke samen met eventuele andere aangekochte planten afgehaald kan worden op 10 december op de stadswerf.  

Nieuwsoverzicht