Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Zo verlaag je je energiefactuur: 5 interessante infosessies

28 september ’22 (wo)

Sinds de stijging van de energieprijzen willen we er alles aan doen om onze energiefactuur zo laag mogelijk te houden. Maar hoe doe je dat precies? In samenwerking met vzw Dialoog, provincie Limburg en Fluvius organiseert de stad Hamont-Achel enkele infosessies over hoe je je energieverbruik kan verlagen.

Tijdens vijf interessante infosessies van telkens een anderhalf uur geven onafhankelijke experts van vzw Dialoog een antwoord op al jouw energievragen. Daarnaast ontvang je advies in klare taal én ga je naar huis met heel wat tips op jouw energieverbruik aan te pakken.

Let wel: inschrijven is verplicht. Een infosessie gaat pas door vanaf 10 inschrijvingen. Houd dus zeker je mailbox in de gaten om na te gaan of de sessie waarvoor jij je inschreef nog doorgaat of niet.

Infosessie dakisolatie // 13 oktober 2022

Dakisolatie is een kostenefficiënte ingreep met een gigantische impact. Wist je dat 30% van de warmte in je woning ontsnapt via je dak? Wie een zuinige woning wil, begint dus best met het isoleren van het dak. Pas op, want een goede dakisolatie staat of valt met de juiste plaatsing ervan.

Maar welk soort isolatie gebruik je het best? Waarop moet je letten bij de plaatsing zodat de isolatie optimaal rendeert? Kan je het zelf plaatsen of laat je dat beter over aan een gespecialiseerde firma? Krijg een antwoord op al je vragen tijdens de infosessie dakisolatie op 13 oktober om 19.30 uur in de vergaderzaal in het Michielshof. Wil jij deelnemen? Schrijf je hier in.

Infosessie warm water // 18 oktober 2022

Een goed werkende warmwaterinstallatie is cruciaal voor je wooncomfort. Je wil steeds warm water wanneer je dat nodig hebt. Maar water verwarmen kost heel wat geld en energie. Wist je dat er heel wat manieren zijn om dat energiezuinig te doen?

Maar welke sanitairwaterverwarming is geschikt voor jouw gezin? Hoeveel water moet je voorzien voor je dagelijks gebruik? En hoe kan je besparen op je energiefactuur? Kom er alles over te weten tijdens de infosessie warm water op 18 oktober om 19.30 uur in de raadzaal van het Stadhuis. Wil jij deelnemen? Schrijf je hier in.

Infosessie Energiefit! // 20 oktober 2022

Het doel van deze infosessie is het informeren, inspireren en de deelnemers laten nadenken over hun eigen energieverbruik om zo aan te tonen waar het voordeel voor de burger zelf zit. De infosessie is gevuld met praktische tips, advies over financiële besparingen en leidraden om stappen te ondernemen.

Hoe bespaar je een paar honderd euro per jaar op je energiefactuur zonder grote investeringen uit te voeren? Sluipverbruik vermijden, beter omgaan met huishoudtoestellen, radiatorfolie aanbrengen… Kom er alles over te weten tijdens de infosessie Energiefit! Op 20 oktober om 19.30 uur in de raadzaal van het Stadhuis. Wil jij deelnemen? Schrijf je hier in.

Infosessie zonnepanelen // 8 november 2022

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Je geniet van een lage energierekening, je woning stijgt in waarde en je draagt bij aan een duurzame maatschappij.

Maar hoe kies je de juiste zonnepanelen? Hoeveel vermogen heb je nodig? En hoe zit dat nu met die premies? Krijg een antwoord op al je vragen tijdens de infosessie zonnepanelen op 8 november om 19.30 uur in de raadzaal van het Stadhuis. Wil jij graag deelnemen? Schrijf je hier in.

Infosessie warmtepompen // 22 november 2022

Je woning verwarmen met een warmtepomp is erg energiezuinig. Je haalt een groot deel van je warmte gewoon uit de natuur. Goed voor je energieverbruik én het klimaat.

Maar is een warmtepop geschikt voor jouw woning? Hoe kies je de juiste warmtepomp voor jouw woning? En hoe kan je een warmtepomp terugverdienen? Kom er alles over te weten tijdens de infosessie warmtepompen op 22 november om 19.30 uur in de vergaderzaal in het Michielshof. Wil jij deelnemen? Schrijf je hier in.


Opgelet: de locaties van de infosessies zijn onder voorbehoud van het aantal inschrijvingen. Je ontvangt na inschrijving steeds tijdig bericht of en waar de infosessie doorgaat. 

Nieuwsoverzicht