Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Wijkrenovatie Jeugdstraat en Rode Kruisstraat

14 september ’22 (wo)

Je huis renoveren is goed voor de waarde van je woning, voor het milieu en vooral ook voor je portemonnee. Maatregelen om thuis energie te besparen betalen zich – zeker vandaag – heel snel terug. En als je in groep renoveert, met de hele wijk samen dus, kan dat onder gunstige voorwaarden én zonder zorgen. Daarom start de stad Hamont-Achel samen met Stebo, experts in renovatiebegeleiding, een wijkrenovatieproject op voor de Jeugdstraat en Rode Kruisstraat.

Na het succesvolle wijkrenovatieproject in september 2021 in Zandhaag, Hitsveld, Hooghaag, Klein Schuttersveld, Schuttersveld en Klein Hitsveld zijn nu de bewoners van de Jeugdstraat en Rode Kruisstraat aan de beurt.  Woon jij in een van deze straten? Dan ontvang jij in de eerste helft van oktober een uitnodiging voor een wijkdag. Tijdens die dag staat Stebo voor je klaar om je te informeren over grote en kleine renovatiewerken, zoals dakwerken, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepompen… en krijg je vrijblijvend alle informatie over het wijkrenovatieproject. Het stadsbestuur voorziet een hapje, een drankje en kinderanimatie.

Gratis vrijblijvende en onafhankelijke ondersteuning

Wie deelneemt aan het wijkrenovatieproject krijgt van Stebo gratis begeleiding aan huis en onafhankelijk advies op maat over energiebesparende maatregelen, rekening houdend met de financiële haalbaarheid. Daarnaast kijken ze samen met jou de offertes na en controleren ze voor jou de werken en de facturen. Ook bij de aanvraag van premies of het afsluiten van goedkope leningen springt Stebo bij. Meer weten? Kom dan zeker langs tijdens de wijkdag!

Wijkdag

De wijkdag gaat door op woensdag 26 oktober. In de namiddag kan je tussen 15.00 en 18.00 uur doorlopend terecht op het pleintje in de Rode Kruisstraat. Komt namiddag niet uit? Sluit dan om 19.00 uur aan bij de infosessie in de polyvalente zaal van het Huis van het Kind. Je dient je voor deze avondsessie wel in te schrijven via www.hamont-achel.be/wijkdag of 011 51 05 22.

Let wel: deze wijkdag is enkel voor bewoners van de Jeugdstraat en Rode Kruisstraat.

Woon- en energieloket

Woon jij niet in de Jeugdstraat of Rode Kruisstraat, maar heb je wel renovatieplannen? Dan kan je met vragen rond premies, subsidies en fiscale voordelen terecht bij het Woonloket. Meer weten? Neem een kijkje op www.hamont-achel.be/woonloket.

Nieuwsoverzicht
Pleintje Rode Kruisstraat

Openingsuren & contact

Duurzaamheid

adres
Stad 403930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 22
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
duurzaamheid@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag gesloten

De dienst stadsontwikkeling werkt op afspraak

Een afspraak inboeken bij de dienst Milieu of Duurzaamheid kan enkel telefonisch via het nummer 011 51 05 20.

Op woensdagnamiddag is een vrij inloopmoment voorzien, een afspraak is dan niet nodig.