Spellingskrak? Daag jezelf en anderen uit tijdens De Schrijfwijzen

12 september ’22 (ma)

Op vrijdagavond 7 oktober organiseert de bibliotheek van Hamont-Achel opnieuw ‘De Schrijfwijzen, Het Groot Dictee Heruitgevonden’. Dit dictee wemelt niet van de moeilijke woorden, maar laat je creatief aan de slag gaan met taal. Het wordt een avond vol woorden, zinnen, pen, papier en klamme handen. Je hoeft zeker geen spellingskrak te zijn om mee te doen.

De Schijfwijzen wordt inmiddels met succes gespeeld in ruim 150 bibliotheken. Heb jij zin om dit jaar mee te doen? Het spel telt drie rondes: een traditioneel dictee, een meerkeuze vragenronde  en een langste letterwoordronde. Een leuk verhaal dat je zin voor zin mag neerpennen. Nieuwe woorden uit het digitale en social media wereldje – denk maar aan phubben of awkward – of eerder een vleugje nostalgie, bijvoorbeeld laqué schoenen. Raak je het noorden of het Noorden kwijt? En schrijf je groente- of groentensoep? Goed om te weten: niet alleen het aantal spellingsfouten van het dictee bepaalt de eindscore.

Om 20.15 uur liggen de potloden gescherpt klaar in de eetzaal van Wico Campus Hamont. Daag jezelf en/of je vrienden, collega’s, familieleden of klasgenoten uit. Schrijf je in via bibliotheek@hamont-achel.be of aan de balie van de bib en geef het beste van jezelf. De bib zorgt voor een dorstlesser en een leuke (team)prijs. Inschrijven kan tot uiterlijk 4 oktober 2022.

Nieuwsoverzicht
De Schrijfwijzen

Openingsuren & contact

Bibliotheek Hamont

adres
Wal 263930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 02
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
bibliotheek@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag gesloten

Bibliotheek Achel

adres
Michielsplein 3/23930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 41
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
bibliotheek@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag gesloten