Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Buurtrestaurant Buurteluur: kom weer gezellig tafelen vanaf september

17 augustus ’22 (wo)

Binnenkort kan je weer genieten van goed gezelschap én een heerlijk, vers bereide maaltijd. Buurtrestaurant Buurteluur opent namelijk vanaf 1 september opnieuw de deuren. Voor slechts 9 euro schuif jij de benen onder tafel en smul je van een bord soep, een hoofdgerecht en een dessert. Vergeet je plekje niet tijdig te reserveren! 

Buurtrestaurant Buurteluur vindt elke eerste donderdag van de maand plaats in de parochiezaal van Hamont-Lo en elke derde donderdag van de maand in de parochiezaal van Achel-Statie. De deuren openen om 11.45 uur, het eetmoment start om 12.00 uur en het einde is voorzien rond 14.00 uur. Iedereen – jong én oud – is welkom op het buurtrestaurant. Breng dus gerust je buren, kameraden of familieleden mee.

Wat schaft de pot?

Vanaf september 2022 werkt de stad Hamont-Achel voor Buurteluur samen met vzw Alternatief. Dit initiatief zet zich in voor duurzame en inclusieve tewerkstelling. Dat houdt in dat ze voor iedereen een plekje op de arbeidsmarkt creëren en hen de kans geven om zich optimaal te ontwikkelen in zijn of haar job. Zo toveren zij voor elke Buurteluur een heerlijke driegangenmenu voor je op tafel.

Voor de aftrap van Buurteluur op donderdag 1 september voorziet vzw Alternatief een extra feestelijk menu:  tomatenroomsoep, kipfilet met champignonsaus, boontjes met spek of een gegratineerd tomaatje en pommes duchesse, en als dessert tiramisu. Benieuwd naar wat ze je de volgende buurtrestaurants voorschotelen? Hier vind je alvast de menu’s van september en oktober terug:

  • Donderdag 15 september: witloofsoep – stoofvlees met frietjes en een slaatje – ijs
  • Donderdag 6 oktober: champignoncrème – vogelnestjes tomatensaus met garnituur en tomatenpuree – pudding
  • Donderdag 20 oktober: preisoep – kalkoenlapje met portosaus, groenten van de chef en krieltjes – sabayonmousse

Reserveer je plekje!

Een plekje reserveren doe je aan de hand van een voorverkoopkaart. Deze vind je vanaf 22 augustus tot de maandag voor het buurtrestaurant op de volgende locaties:

  • Dienstencentrum De Kring Hamont en Achel
  • Parochiezaal Hamont-Lo
  • Stadhuis en OCMW Hamont-Achel
  • Tijdens de buurtrestaurants
  • UiTpunt Hamont en Achel

Een voorverkoopkaart kost 9 euro en omvat soep, hoofdgerecht en dessert. Je kan zelf nog koffie, frisdrank, bier of wijn aankopen. Op tafel wordt (gratis) water voorzien. Heb jij een pensioen bestaande uit een inkomensgarantie voor ouderen (IGO) dat vroeger gekend was als het gewaarborgd inkomen voor bejaarden (GIB)? Dan kan jij je maaltijd voor Buurteluur goedkoper aankopen. Hiervoor dien je wel vooraf contact op te nemen met de dienst ouderen van het OCMW.

Meer informatie over het buurtrestaurant, de menu’s en de data vind je op www.hamont-achel.be/buurteluur. Het menu wordt steeds minstens een maand op voorhand bekend gemaakt en vind je ook terug op de voorverkooplocaties

Nieuwsoverzicht