naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Stadsbestuur zet sportieve kampioenen 2017-2018 in de bloemetjes

28 september ’18 (vr)

Vele Hamont-Achelse sporters beten in het seizoen 2017-2018 stevig van zich af. Het resultaat: heel wat prijzen in diverse disciplines en op verschillende niveaus. Op de Kampioenenhulde, die deze avond plaatsvond in Cinema Walburg, werden dit jaar dan ook maar liefst 197 kampioenen gehuldigd. Onder begeleiding van een muzikaal deuntje vonden de sporters hun weg richting het podium waar ze felicitaties en een souvenir in ontvangst mochten nemen. Tijdens de daaropvolgende receptie werd er geklonken op hun prestaties.

 

“Dat Hamont-Achel een sportieve gemeente is, werd vandaag nogmaals duidelijk”, vertelt schepen van Sport Ben Schuurmans. “Maar alle sporters – of ze nu een prijs wonnen of niet – mogen trots zijn op hun prestaties. Het is een cliché, maar uiteindelijk is meedoen belangrijker dan winnen. We zetten in onze stad dan ook in op een gevarieerd sportaanbod voor jong en oud.”

 

Alle kampioenen ontvingen een medaille voor hun prestaties. Daarnaast werden enkelen onder hen ook in de kijker gezet binnen diverse categorieën:

 

  • G-sporter: Marc Nijsten

Marc nam deel aan de Special Olympics in Doornik. Daar sleepte hij twee medailles in de wacht: goud bij het softbalwerpen en brons op de 50 meter lopen. Bij het verspringen behaalde hij de vijfde plaats.

 

  • Sportverdienste: Frans Pennings

Met meer dan 50 jaar op de clubteller is Frans intussen onmisbaar bij TECTUM Achel. Hij is overal inzetbaar, maar spitst zich voornamelijk toe op het onderhoud van het clubhuis.

 

  • Sportman: Max Vlassak

Na een lange revalidatie maakte Max een stevige comeback. Hij verbeterde het voorbije seizoen verschillende persoonlijke records bij het discuswerpen en kogelstoten. Hij werd Limburgs kampioen bij het kogelstoten in- en outdoor en het discuswerpen outdoor. Ook op Belgisch niveau sleepte hij enkele plakken in de wacht: goud voor kogelstoten outdoor bij de beloften, zilver voor kogelstoten indoor bij de beloften en brons bij kogelstoten outdoor bij de senioren.

 

  • Sportvrouw: Joke Plas

Een dame met pit, karakter en een zeer goed uithoudingsvermogen. Zo mogen we sportvrouw Joke Plas omschrijven. Op de Europese Kajakmarathon in het Kroatische Metkovic veroverde

ze in de K1 dames junioren 20 km de bronzen medaille. Al staan er natuurlijk nog heel wat andere topprestaties op haar kajakpalmares van 2017-2018. Zo werd ze voor de zevende keer Belgisch kampioene en eindigde ze tweede op het WK rivierafdaling klassiek per ploeg.

 

  • Sportploeg: Tectum Achel – Heren A

Tectum Achel werd voor de derde keer kampioen in tweede klasse en startte dit seizoen in Liga A. Daarnaast haalden ze afgelopen seizoen ook de halve finales van de Beker van België.

 

Een dikke proficiat aan alle kampioenen!

Nieuwsoverzicht
Kampioenenhulde

Openingsuren & contact

Sport - UiTpunt Hamont

adres
Wal 263930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 02
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
sport@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag: 9 tot 12 uur en 15.30 tot 19 uur

Sport - UiTpunt Achel

adres
Michielsplein 3/23930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 41
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
sport@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag gesloten

Lees meer artikels over