Vernieuwing signalisatie Burg: straat volledig afgesloten op 7 juli

06 juli ’22 (wo)

De belijning en zebrapaden op de Burg zijn dringend toe aan een nieuw likje verf. Voor deze verfwerken wordt de Burg afgesloten voor alle verkeer. Er is een omleiding voorzien. Omdat er vanaf 8 juli een proefopstelling van start gaat in Hamont-centrum, worden de verfwerken 7 juli uitgevoerd. 


De verfwerken nemen een volledige dag in beslag. Om die reden is de Burg op 7 juli afgesloten vanaf het kruispunt ter hoogte van de Abdijstraat en Kloosterstraat tot de Achelpoort. Er is een omleiding voorzien. Voor verkeer komende uit Nederland is dat via de Deken Dolsstraat, de Teutenstraat en de Nieuwstraat. Verkeer komende uit Pelt rijdt via de Stadswaag, Wal en de Kloosterstraat.


Proefopstellingen centrumcirculatie

In kader van het mobiliteitsplan worden er deze zomer twee proefopstellingen ingevoerd om het doorgaand verkeer te weren uit Hamont-centrum. Daarom werd beslist de verfwerken voorafgaand aan de eerste proefopstelling te laten uitvoeren.


Gedurende de eerste proefopstelling – van 8 juli t.e.m. 19 augustus – worden de Kerkstraat, de Pastoor Lemmensstraat, de Brouwersstraat en de Hoogstraat ingericht als eenrichtingsstraten. De tweede proefopstelling – van 19 augustus t.e.m. 12 september is grotendeels hetzelfde. Enkel het eenrichtingsverkeer in de Kerkstraat verandert dan van richting.


Meer info over de proefopstellingen centrumcirculatie lees je hier.

Nieuwsoverzicht