Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Vanaf 8 juli proefopstellingen centrumcirculatie in Hamont-centrum

29 juni ’22 (wo)

De bereikbaarheid en leefbaarheid van de stad Hamont-Achel garanderen, dat is wat het stadsbestuur wil realiseren met het geactualiseerd mobiliteitsplan. Dit plan werd aan de bevolking toegelicht tijdens het inloopmoment op woensdag 15 juni in De Posthoorn. Een van de voorgestelde actiepunten is het voorzien van een vlotte doorstroming van het centrum verkeer. Concreet gaat het om twee proefopstellingen die vanaf 8 juli ingevoerd worden.

Proefopstelling 1: van 8 juli t.e.m. 19 augustus 2022

Om het doorgaande verkeer dat door het centrum passeert te weren, worden de Kerkstraat (richting centrum), de Pastoor Lemmensstraat (richting Burg), de Brouwersstraat (richting centrum) en de Hoogstraat (richting Brouwersstraat) ingericht als eenrichtingsstraten. Via Stad kan het verkeer in beide richtingen het stadscentrum bereiken en verlaten. 

Proefopstelling 2: van 19 augustus t.e.m. 12 september 2022

De tweede proefopstelling is grotendeels gelijk aan de eerste proefopstelling. Enkel de richting van het eenrichtingsverkeer in de Kerkstraat wordt aangepast. Inrijden vanuit de Kloosterstraat is dan niet langer mogelijk.

Metingen > evaluatie > definitieve beslissing

Tijdens de proefopstellingen worden metingen uitgevoerd. Op basis hiervan volgt een evaluatie waarna het stadsbestuur een definitieve beslissing zal nemen.  

Nieuwsoverzicht