Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Een mobiliteitsplan voor Hamont-Achel: jouw mening telt!

03 juni ’22 (vr)

Auto’s, fietsers, brommers, bussen, voetgangers, vrachtwagens… het hedendaagse verkeer omvat een allegaartje van weggebruikers. Bovendien neemt de drukte op de wegen weer toe sinds we terug vaker op kantoor werken. Het stadsbestuur werkt momenteel dan ook aan een geactualiseerd mobiliteitsplan met het oog op een veilig en vlot bereikbaar Hamont-Achel.

Met het geactualiseerd mobiliteitsplan wil het stadsbestuur de bereikbaarheid en leefbaarheid van de stad Hamont-Achel garanderen. Ook veiligheid voor zwakke weggebruikers – zoals fietsers en voetgangers – staat centraal. Concreet staan de volgende actiepunten genoteerd om verder te onderzoeken:

  • een vlotte doorstroming van het centrumverkeer;
  • veiligheid voor fietsers en voetgangers;
  • het in kaart brengen en beveiligen van gevaarlijke oversteekplaatsen;
  • en het toetsen van snelheidsbeperkende maatregelen.

Op de planning

Er staan in het kader van het geactualiseerde mobiliteitsplan ook al een aantal concrete zaken op de planning. Zo zullen er fietspadrenovaties plaatsvinden op de Haag (eind 2022), de Dijk (vermoedelijk voorjaar 2023) en Salvatorstraat – ’t Lo (vermoedelijk eind 2023). Daarnaast worden deze zomer de proefopstellingen voor centrumcirculatie in Hamont-centrum bekeken.

Jouw mening telt

Ben jij benieuwd naar wat het mobiliteitsplan verder inhoudt? Wil jij weten welke acties er verder uitgewerkt worden in zowel de nabije als verdere toekomst? Of wil je graag jouw mening delen met het beleid? Kom dan op woensdag 15 juni tussen 17.00 en 20.00 uur langs op de inloopsessie in De Posthoorn. Het stadsbestuur hecht namelijk veel waarde aan het betrekken van de bevolking. Alle inwoners en andere geïnteresseerde zijn dan ook van harte welkom.

Nieuwsoverzicht