naar inhoud

10 jaar Posthoorn: bereid je voor op een feestelijk weekend

24 september ’18 (ma)

De Posthoorn blaast dit jaar 10 kaarsjes uit. In 2008 werd de polyvalente zaal namelijk heropend na een heuse make-over. Het resultaat is een prachtige ruimte waar tal van activiteiten plaatsvinden zoals fuiven, eetdagen, tentoonstellingen, beurzen, kienavonden… Om deze verjaardag niet zomaar voorbij te laten gaan, staat er in het weekend van 5 en 6 oktober een heus feestje gepland.

 

“De Posthoorn is één van onze grootste troeven binnen de culturele infrastructuur in Hamont-Achel”, vertelt schepen van Cultuur Rudi Boonen. “Met een ruime foyer, een grote berging, een mobiel podium, kleedkamers, theatertrekken, een goed uitgeruste keuken en een verplaatsbare akoestische wand leent het zich perfect voor tal van activiteiten en events. En dat valt in de smaak bij heel wat artiesten. Er laten dan ook frequent promotoren van grote namen – zoals K’s Choice, Natalia, Clouseau… - hun oog vallen op onze polyvalente zaal. Maar aan onze Posthoorn zoals we ‘m nu kennen, gaat toch een rijke geschiedenis vooraf.”

 

“Op de locatie waar nu De Posthoorn ligt, lag vroeger de kaarsenfabriek”, legt burgemeester Theo Schuurmans uit. “Toen we dit overkochten, werd het magazijn beetje bij beetje gebruikt als evenementenhal. Tien jaar geleden hebben we dan een grondige renovatie uitgevoerd en bouwden we deze hal om tot een grote polyvalente zaal. Dat was een goede keuze, gezien er de dag van vandaag tal van evenementen plaatsvinden gaande van beurzen tot topconcerten. Ook het feit dat verenigingen de horeca voor hun activiteiten kunnen uitbaten blijkt een succesformule te zijn.”

 

“Afgelopen zomer kreeg De Posthoorn nog een opfrisbeurt”, gaat schepen Rudi Boonen verder. “Er werd een nieuwe toog geplaatst en een extra koelcel. Tussen de voor- en tussentoog werd een antislipvloer gelegd en er werd geïnvesteerd in eenvoudig stapelbare en lichte stoelen en tafels. In z’n nieuwe jasje kan De Posthoorn er weer heel wat jaren tegenaan. Een ideale timing, zo met ons feestweekend voor de deur.”

 

Onvervalst ouderwets Posthoornfeestje

 

Op vrijdag 5 oktober staat er in de fuif- en concertzaal een knalfeest gepland. ‘Minneapolis: a walk through Paisley Park’ bijt de spits af. Deze coverband brengt vooral liedjes van popartiest Prince. Daarna staat ‘Radio Guga’ op het podium, de straffe festivalband rond maestroloog Guga Baul. Verwacht je aan een strakke set met uiteraard de nodige zangimitatie én een snufje humor. Afgesloten wordt er met een onvervalst Posthoornfeestje met muziek uit de jaren ’70, ’80, ’90 en ’00 met DJ Rizzla.

 

Nacht van de Kids/Jeugd

 

Zaterdag 6 oktober wordt vooral de Hamont-Achelse jeugd getrakteerd op een feestje van formaat. Starten doen we met Nacht van de Kids. Twee uur topamusement voor kinderen van acht tot zestien jaar. Daarna klinkt de leiding van de Hamont-Achelse jeugdbewegingen met een hapje en drankje op hun werking en vindt de uitreiking van de Gouden Teuten plaats. Na deze award-uitreiking, waarbij de jeugdverenigingen in verschillende categorieën zoals ‘het grappigste moment’, ‘de leukste uitstap’, ‘de beste quote’… het tegen elkaar opnemen, wordt er tijdens de Nacht van de Jeugd gedanst en gefeest tot in de vroege uurtjes.

 

Meer weten over deze activiteiten? Neem dan hier een kijkje. 

Nieuwsoverzicht
10 jaar Posthoorn

Openingsuren & contact

UiTpunt Hamont

adres
Wal 263930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 02
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
uitpunt@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag gesloten

UiTpunt Achel

adres
Michielsplein 3/23930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 41
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
uitpunt@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag gesloten