Buitenspeeldag 2022: ontdek hier alle UiTwijkzones!

08 april ’22 (vr)

Op woensdag 20 april kan jong én oud zich weer helemaal uitleven tijdens de Buitenspeeldag. Ben jij benieuwd wat de dit jaar voor jou in petto hebben? Ontdek het hieronder.

Om je wegwijs te maken tijdens de Buitenspeeldag werden alle speeltuinen, goot en klein, UiTWijkzones en extra speelwijken gebundeld op een speelkaart. Zo kan je eenvoudig van het ene speelparadijs naar het andere gaan. Haal je speelkaart af aan een van de wachtzaalmannetjes in Hamont of Achel of bekijk hem online (onderaan de pagina).

Blotenploeterpad

Het Hamont-Achelse blotevoetenpad is weer terug. Doe je schoenen uit en laat je blote voeten prikkelen door de verschillende materialen. Het pad blijft liggen tot na Pinksteren, dus kom zeker ook op een ander moment nog eens langs.

Village Bricollage

Aan de Pachtweg in Hamont wordt een timmerdorp gemaakt. Alles wat met timmeren te maken heeft, is hier aanwezig: hamertje tik, met planken en spijkers een hut bouwen, nagelen, Whack a mole, … Hier wordt erop los geslagen.

Petanque-Baraque

Spreek af met je vrienden en daag je opa, oma of onze kwieke senioren uit voor een spelletje petanque. Wie zou deze battle winnen? Geen zin in petanque? Je kan er ook knikkeren of een spelletje kubb spelen.

Spring-Station

Achter de sporthal kan er gesprongen worden dat het een lieve lust is. Er komt een springkasteel. Je kan er touwtje of double dutch springen, elastieken of met een springtapijt aan de slag. ABS Parallel zal ook een jumpparcours opstellen, zodat de kinderen als een stuiterbal naar huis gaan.

Crossbos

Op de Witteberg wordt er een korter en langer crossparcours uitgestippeld. Pak je fiets en volg de pijltjes die je door de tofste plekjes van de Witteberg leiden. De pijltjes blijven nog tot na het weekend hangen, zodat je ook altijd nog in de weekend de routes kan af fietsen.

Pret-park

Deze UiTwijkzone wordt omgetoverd tot een mini pretpark. Je waant je echt op de kermis met een (water)schietkraam of lasershooting, eendjes vissen of blikwerpen. Probeer zeker ook de rodeostier te temmen of te bumperen in één van de bumperballen. Nog niet overtuigd? Kom dan op de geur af van onze popcornkraam.

Nieuwsoverzicht