Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Gezocht: tolken voor Oekraïense vluchtelingen

08 april ’22 (vr)

De oorlogssituatie in Oekraïne blijft aanhouden. Op dit moment zijn er 50 Oekraïense vluchtelingen aangekomen in Hamont-Achel. Zij worden grotendeels opgevangen door gastgezinnen. Om een goede, vlotte communicatie tussen gastgezin en vluchteling te bekomen, is de stad op zoek naar extra vrijwilligers die willen optreden als tolk.

Een duidelijke communicatie tussen gastgezin en vluchteling is essentieel. En hoewel de vluchtelingen zeer gastvrij opgevangen worden, vormt de taal een grote barrière. Om het de gastgezinnen en de Oekraïense vluchtelingen zo aangenaam mogelijk te maken, is de stad op zoek naar mensen die de Oekraïense taal spreken, of in een andere taal (vb. Pools of Russisch) met Oekraïners kunnen communiceren. Wil jij je kandidaat stellen als tolk? Meld je aan via www.hamont-achel.be/plekvrij.

Onderwijs voor Oekraïense kinderen

Om de kinderen te ondersteunen, bekijkt de stad hoe het onderwijs voor de Oekraïense kinderen geregeld kan worden. De kleuters kunnen in het reguliere onderwijs meedraaien en voor kinderen die naar de lagere school gaan, wordt een extra klas voorzien. Voor de jongeren die reeds in het middelbaar les volgen, kunnen naar de OKAN klas in Pelt. Deze klas zet enerzijds in op het aanleren van de Nederlandse taal en anderzijds op het ontdekken van de talenten van de jongeren.

Meer weten? Check www.hamont-achel.be/oekraine

Nieuwsoverzicht