Hamont-Achel fietst voor pleegzorg

30 maart ’22 (wo)

Vanaf 30 maart tot de zomervakantie, zet Hamont-Achel pleegzorg extra in de kijker. Daarmee willen wij helpen om nieuwe pleeggezinnen te vinden. Fiets jij ook mee voor pleegzorg? Scan de QR-code aan Huis van het Kind Hamont-Achel of het Michielshof of maak een foto van de knooppunten en spring op je fiets!

Als geëngageerde gemeente wil Hamont-Achel samen met Pleegzorg Vlaanderen op zoek gaan naar pleeggezinnen die een warme thuis willen bieden aan kwetsbare kinderen, jongeren of volwassenen die het nodig hebben. Om die zoektocht te ondersteunen zullen we de ‘Ronde van Pleegzorg Vlaanderen’ steunen. Met de actie willen we onze inwoners op een laagdrempelige manier laten nadenken over het  pleegouderschap.

Op derondevanpleegzorgvlaanderen.be kan je een heleboel uitgewerkte fietsroutes voor Pleegzorg terugvinden. Als je deze routes fietst maak je deel uit van het pleegzorgpeloton en help je Pleegzorg Vlaanderen in hun zoektocht naar nieuwe pleeggezinnen. Er zijn ProRoutes voor getrainde fietsers, FamilieRoutes voor gezinnen en LoopFietsRoutes voor de allerkleinsten. Alle routes en startplaatsen kan je terugvinden op de website. Zo is er ook (één of meerdere) route die start in het Stadspark aan het Huis van het Kind of aan het Michielshof. Op beide locaties vind je uitgestippelde routes.  

Zelf pleeggezin of gastgezin worden?

Of je nu holebi of hetero bent, getrouwd, single of een nieuw samengesteld gezin, een fulltime of parttime job. Iedereen met een hart voor kwetsbare kinderen of volwassenen en respect voor ouders die het moeilijk hebben, kan zich opgeven als kandidaat-pleeggezin of gastgezin. Je volgt een voorbereidingstraject en gaat op zoek naar de vorm van pleegzorg die het beste past bij jouw gezin.

Heb jij zin gekregen in pleegzorg?

Heb jij ook nog een plekje vrij? Surf dan snel naar www.pleegzorg.be of kom naar een informatieavond in je buurt!

Nieuwsoverzicht