Project Zorgzame Buurten officieel van start

22 maart ’22 (di)

Sinds 1 maart zet Hamont-Achel zich in om van Hamont-centrum een Zorgzame Buurt te maken. Dat is een buurt waar mensen comfortabel thuis of in hun vertrouwde buurt kunnen blijven wonen en er de nodige hulp of ondersteuning krijgen van buren, zorgverleners of anderen. Gisteren kwamen verschillende diensten en organisaties samen tijdens het officiële startschot van dit nieuwe project.

Het OCMW van Hamont-Achel, het Huis van het Kind, de Dienst Vrije Tijd, schepen van Welzijn Marie-José Cuyvers, Dienstencentrum de Kring, kleuter- en lagere school de Robbert, kleuter- en lagere school de Geluksvogel, Logo Limburg, ELZ Noord-Limburg, Samenlevingsopbouw SAAMO Limburg en Welzijnsregio Noord-Limburg zaten gisteren samen om voor het eerst kennis te maken met het nieuwe project Zorgzame Buurt Hamont-centrum. De volgende stap is om de noden van de inwoners van Hamont-centrum in kaart te brengen aan de hand van een kwantitatieve en kwalitatieve buurtanalyse.

Iedere organisatie bracht interessant cijfermateriaal mee vanuit haar eigen doelgroep en expertise. Met de drie sporen – ouderen, kwetsbare gezinnen en ontmoetingsplaatsen –  in het achterhoofd gaan ze nu aan de slag om de specifieke noden in beeld te brengen. In het najaar komen de diensten en organisaties opnieuw samen om te luisteren naar de resultaten van de buurtanalyse. Op basis van deze resultaten worden dan verdere acties ondernomen. Hierover volgt later meer info.

Wil je meer informatie over Zorgzame Buurten? Neem dan een kijkje op www.zorgzamebuurten.be of neem contact op met het OCMW Hamont-Achel via 011 51 05 01 of via buurtzorg@hamont-achel.be.

Nieuwsoverzicht