Heb jij een #PlekVrij voor Oekraïense vluchtelingen?

02 maart ’22 (wo)

De oorlog in Oekraïne laat niemand onberoerd. Veel Oekraïners ontvluchten hun land, wat een massale vluchtelingenstroom op gang zet. Om hen op te vangen, hebben we jouw hulp nodig. Heb jij een #PlekVrij en woon je in Hamont-Achel? Of wil je een andere vorm van hulp bieden zoals tolken of vluchtelingen begeleiden? Lees dan zeker verder!

Begin deze week lanceerde staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi de campagne #PlekVrij. Zo kunnen inwoners die een logeerkamer, deel van een woning, duplex… beschikbaar hebben aangeven dat ze Oekraïense vluchtelingen willen opvangen. De stad Hamont-Achel moedigt dit initiatief aan en roept inwoners op om deel te nemen aan de actie.

Heb jij een #PlekVrij en ben je bereid om mensen op te vangen? Vul dan het e-formulier in op www.hamont-achel.be/plekvrij. De medewerkers van de stadsdiensten verzamelen alle inzendingen en bezorgen een lijst hiervan aan het Nationaal Crisiscentrum.  

Begeleiding en tolken

Heb je geen plekje vrij in je woning, maar wil je graag op een andere manier helpen? Dat kan! We zijn op zoek naar tolken en mensen die de Oekraïense vluchtelingen willen begeleiden. Klinkt dat als iets voor jou? Registreer je dan ook zeker via www.hamont-achel.be/plekvrij. Zodra we nood hebben aan jouw hulp, nemen we contact met je op.

De stad Hamont-Achel organiseert op dit moment geen materiële inzamelactie.

Nieuwsoverzicht