naar inhoud

De Alfabetcode: hoe kinderen beter leren lezen en schrijven

11 september ’18 (di)

Lezen is een sleutel tot ontwikkeling. Een goede leeseducatie is dus belangrijk. Toch blijkt uit onderzoek dat kinderen en jongeren steeds minder goed lezen. Erik Moonen, doctor in de taal- en letterkunde en taaldocent aan de Universiteit van Hasselt, verdiept zich al een hele tijd in deze materie. Tijdens zijn lezing ‘De Alfabetcode’ vertelt hij hoe kinderen beter leren lezen en schrijven.

 

In het boek ‘Dwaalspoor Dyslexie: Hoe elk kind een vlotte lezer wordt’ werpt Erik Moonen een licht op de theorie die hij uitwerkte om leesproblemen aan te pakken. De centrale vraag bij deze theorie – de Alfabetcode – is niet hoe bepaalde tekens worden verklankt, maar wel hoe bepaalde klanken worden opgeschreven. Daarom leert hij kinderen eerst schrijven en dan lezen. Want leren lezen, dat doe je volgens Erik Moonen door te leren schrijven.

 

‘De Alfabetcode: hoe kinderen beter leren lezen en schrijven’ vindt plaats in de bibliotheek van Hamont op woensdag 26 september 2018 om 20.15 uur. De lezing is gratis en is voornamelijk bedoeld voor iedereen die beroepsmatig of persoonlijk met de materie te maken heeft. Ouders, leerkrachten, schooldirecties, logopedisten, CLB-medewerkers… Alle geïnteresseerden zijn welkom. Inschrijven doe je door vooraf een e-mail te sturen naar bibliotheek@hamont-achel.be.

 

Nieuwsoverzicht
Erik Moonen

Openingsuren & contact

Bibliotheek Hamont

adres
Wal 263930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 02
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
bibliotheek@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag: 9 tot 12 uur en 15.30 tot 19 uur

Bibliotheek Achel

adres
Michielsplein 3/23930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 41
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
bibliotheek@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag gesloten

Lees meer artikels over