Mijn Burgerprofiel op www.hamont-achel.be

07 januari ’22 (vr)

Heb jij het al gezien? Bovenaan de stedelijke website pronkt sinds kort een balk met ‘Mijn Burgerprofiel’. Dit platform bundelt alle gegevens en documenten van de Vlaamse, Federale en gemeentelijke overheid. Zo vind je als burger in een handomdraai al je overheidsadministratie terug.

Bovenaan www.hamont-achel.be vind je een balk terug met Mijn Burgerprofiel. Wie hierop klikt kan eenvoudig inloggen met zijn eID, via de Itsme-app, de mobiele app van de overheid of via sms. Eens ingelogd kan je heel wat officiële akten en attesten opvragen, alsook gegevens van andere overheden raadplegen. Deze worden gebundeld per thema: werk, onderwijs, groeipakket, mobiliteit…

Je kan op Mijn Burgerprofiel ook de status van je dossiers controleren. Heb jij een aanvraag ingediend, voor een studietoelage bijvoorbeeld of een renovatiepremie? Dan kan je via ‘Mijn Burgerprofiel’ de stand van zaken checken. Je ziet onmiddellijk in welke status jouw dossier zich bevindt: ingediend, in behandeling of goedgekeurd. Bovendien krijg je ook een melding als er iets ontbreekt of wanneer je actie moet ondernemen.

Hulp nodig?

Lukt het niet om in te loggen? Of vind je bepaalde informatie niet terug? Dan kan je met je vragen terecht op www.vlaanderen.be/uw-overheid/mijn-burgerprofiel. Je kan ook telefonisch contact opnemen via 1700.

Nieuwsoverzicht