naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Asfalteringswerken Hamonterweg en Bosstraat starten maandag 27 augustus

22 augustus ’18 (wo)

Van maandag 27 augustus tot en met vrijdag 7 september voert de aannemer asfalteringswerken uit in de Hamonterweg en de Bosstraat, vanaf de spoorwegovergang tot aan het kruispunt met de Militaire Dijk. Het kruispunt met de Geuskens, dat bij de start van het bouwverlof deels werd opengesteld, wordt daardoor opnieuw tijdelijk afgesloten. Het verkeer van Neerpelt naar Hamont of Achel volgt dan zoals in een vorige fase een omleiding via de Militaire Dijk. De omleiding voor het verkeer vanuit Hamont naar Neerpelt blijft behouden.

 

Tijdens de asfalteringswerken breekt de aannemer de bestaande rijweg op (frezen) en plaatst hij vervolgens een nieuwe onderlaag en toplaag asfalt. Deze werken starten op maandag 27 augustus en duren naar verwachting tot en met vrijdag 7 september. Asfalteringswerken zijn wel sterk weersafhankelijk, dus de planning kan nog wijzigen.

 

Het gemeentebestuur dringt nogmaals aan om de toegelaten snelheid van 50 km per uur te respecteren, zowel op de omleidingswegen als in de werfzone. Op de plaatsen waar er effectief gewerkt wordt, ligt de limiet op 30 km per uur, en dit voor de veiligheid van de wegenwerkers.

 

Omleiding tijdens asfalteringwerken

 

Tijdens de asfalteringswerken wordt het kruispunt met de Geuskens opnieuw tijdelijk afgesloten. Op het kruispunt met de Haag was al sinds 7 augustus geen gemotoriseerd verkeer mogelijk. Het verkeer van Neerpelt naar Hamont of Achel wordt vanaf de Sint-Antoniusweg omgeleid via Sint-Huibrechts-Lille. Vanaf de rotonde volgt het vervolgens de geldende omleiding, via de Militaire Dijk en de Bosstraat, naar Hamont. De omleiding voor het verkeer vanuit Hamont naar Neerpelt blijft behouden.

 

Verder verloop van de werken

 

Zodra de toplaag is aangebracht, zijn de vernieuwing van de rijweg en het fietspad van de Hamonterweg afgerond. De aannemer heeft nu nog tot half september nodig om de inritten, voetpaden en bermen af te werken. De Hamonterweg, tussen de spoorwegovergang en de Geuskens, blijft daarbij nog afgesloten voor doorgaand verkeer.

 

Het kruispunt met de Geuskens gaat wel opnieuw deels open voor het verkeer komende van Neerpelt. Vanaf de Geuskens is er op de Hamonterweg/Bosstraat enkel eenrichtingsverkeer naar Hamont mogelijk.

 

Wanneer ook de laatste bestratingswerken zijn voltooid, kan de volledige zone weer vrijgegeven worden. De omleiding via Sint-Huibrechts-Lille en de Geuskens is dan niet langer nodig.

Nieuwsoverzicht