naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Update droogtemaatregelen: wat nu wel en niet mag

20 augustus ’18 (ma)

De extreme hitte is voorbij. Intussen viel er de voorbije week ook terug wat regen. Maar omdat de droogte zo lang aanhield, zijn nog niet alle gevolgen onmiddellijk van de baan. Het kampvuur- en spilverbod werd inmiddels opgeheven, maar het captatieverbod op onbevaarbare waterlopen blijft nog even van de kracht. Omwille van blauwalgen heerst er bovendien ook nog steeds een recreatie- en captatieverbod voor het kanaal Bocholt-Herentals. Sinds afgelopen vrijdag geldt dit ook voor de Zuid-Willemsvaart.

 

Kampvuur- en spilverbod opgeheven

 

De regenval van vorige week was meer dan welkom. Omwille van het gedaalde drinkwaterverbruik en het feit dat de regen de regenwaterputten terug wat aanvulde, wordt het spilverbod met onmiddellijke ingang opgeheven. De regen zorgde ook voor afnemen van het risico op het ontstaan en snel verspreiden van een natuurbrand. Daarom werd, in overleg met ANB (Agentschap Natuur en Bos) beslist om het kampvuurverbod voor het gehele grondgebied van de provincie in te trekken. 

 

Blauwalgen

 

Ondanks de regen- en onweersbuien blijven de peilen en debieten van vele rivieren en beken in Limburg zeer laag. Door het lage waterpeil en de hoge watertemperatuur verslechtert de waterkwaliteit met problemen zoals vissterfte en blauwalg tot gevolg. Er mag daarom geen water gecapteerd worden uit onbevaarbare waterlopen. Voor zowel het kanaal Bocholt-Herentals als de Zuid-Willlemsvaart geldt een recreatie- en captatieverbod. 

 

De toestand wordt permanent opgevolgd. Van zodra de situatie wijzigt, wordt dit opnieuw gecommuniceerd. 

 

Nieuwsoverzicht
Tuinslang

Openingsuren & contact

Milieudienst

adres
Stad 403930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 23
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
milieu@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag gesloten

De dienst stadsontwikkeling werkt ook op afspraak.