naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Buurteluur in september weer van start

14 augustus ’18 (di)

Gezellig keuvelen terwijl je een lekkere, vers bereide maaltijd achter de kiezen slaat voor een budgetvriendelijke prijs. Dat is waar buurtrestaurant Buurteluur voor staat. Dit initiatief van de stad Hamont-Achel werd in oktober 2017 opgestart en viel onmiddellijk in de smaak. Zo kon elk Buurteluur rekenen op gemiddeld 43 bezoekers. Omwille van de zomervakantie lag het buurtrestaurant in juli en augustus even stil, maar in september kan je weer genieten van het leuke gezelschap en het lekkere eten. Daarnaast wordt er in het kader van de ‘Week van de Verbondenheid’ een leuke actie aan gekoppeld.

 

“Met de opstart van Buurteluur speelden we in op een vraag van veel alleenwonende 65-plussers”, vertelt OCMW-voorzitter Serge Vander Linden. “Uit een rondvraag binnen het project Buurtzorg bleek namelijk dat er veel vraag was naar een plaats waar men de buurt kan ontmoeten. Met het buurtrestaurant willen we de samenhorigheid in de buurt versterken en eenzaamheid bij ouderen een halt toeroepen. Maar Buurteluur is niet enkel voor ouderen, iedereen is welkom. Breng dus gerust je buren, kameraden of familieleden mee.”

 

Met je buur naar Buurteluur

 

In het kader van de ‘Week van de Verbondenheid’ van 22 tot en met 30 september doen Samenlevingsopbouw en Bond zonder Naam een oproep tot meer zorgzaamheid van mensen voor elkaar. Tijdens deze zevende editie staat het thema ‘Verbondenheid met je buur’ centraal. Daarom organiseert buurtrestaurant Buurteluur een speciale actie. Iedereen die iemand nieuw meebrengt naar het buurtrestaurant in Achel-Statie op 27 september of Hamont-Lo op 11 oktober krijgt dan een gratis consumptie. Let wel: voor je metgezel dien je eveneens een voorverkoopkaart te kopen.

 

Vergeet je voorverkoopkaart niet!

 

Buurteluur wordt twee keer per maand georganiseerd. Elke tweede donderdag van de maand in de parochiezaal van Hamont-Lo (Leeuwerikstraat 6) en elke vierde donderdag van de maand in de parochiezaal van Achel-Statie (Sint-Odilialaan 58). De deuren openen om 11.45 uur, het eetmoment start om 12.00 uur en het einde is voorzien rond 14.00 uur. Een plekje reserveren doe je aan de hand van een voorverkoopkaart. Deze vind je vanaf 20 augustus tot de maandag voor het buurtrestaurant op de volgende locaties:

  • Dienstencentrum De Kring Hamont en Achel
  • Parochiezaal Hamont-Lo
  • Stadhuis en OCMW Hamont-Achel
  • Tijdens de buurtrestaurants
  • UiTpunt Hamont en Achel
  • WZC Aan de Beverdijk

 

Meer informatie over het buurtrestaurant, de menu’s en de data vind je op www.hamont-achel.be/buurteluur.

Nieuwsoverzicht
Buurteluur

Openingsuren & contact

Ouderen en thuiszorg (OCMW)

adres
Michielsplein 13930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 01
Fax fax
011 80 55 59
e-mail
info@ocmwhamontachel.be

Deze dienst werkt enkel op afspraak.