naar inhoud

Kruispunt Haag afgesloten vanaf 7 augustus

30 juli ’18 (ma)

Na een welverdiende bouwvakantie, starten volgende week de werken op de Hamonterweg en de Bosstraat weer op. De aannemer begint dan met de heraanleg van het kruispunt met de Haag. Het volledige kruispunt tot aan de spoorwegovergang krijgt de komende weken een nieuwe wegopbouw. Tijdens de heraanleg is er geen autoverkeer mogelijk op dit kruispunt. Voor fietsers voorzien we wel een veilige doorgang over het kruispunt langs de werfzone.

 

Van midden mei tot net voor de start van het bouwverlof is het kruispunt van de Hamonterweg met Hoek en Geuskens opnieuw aangelegd. Ondergronds werd een nieuw, gescheiden rioleringsstelsel aangelegd. Het kruispunt zelf kreeg een nieuwe wegopbouw en is uitgerust met een middenberm. Zo kan het verkeer dat uit de zijstraten Geuskens en Hoek komt, straks veiliger de Hamonterweg op rijden.

 

Bij de start van het bouwverlof is het kruispunt met Geuskens gedeeltelijk opengesteld, zodat de omleiding van Neerpelt naar Hamont hierlangs kan lopen. Vanaf 7 augustus wordt het kruispunt met de Haag onder handen genomen. Ook de riolerings- en wegeniswerken op de Hamonterweg tussen de spoorwegovergang en het kruispunt met Geuskens gaan verder. Naar verwachting is deze volledige zone midden september klaar. De rioleringswerken schuiven dan door naar de Bosstraat, waar momenteel de nutsmaatschappijen nog bezig zijn met hun verplaatsingswerken.

 

Project in een notendop

 

De Hamonterweg/Bosstraat (N71) en de Thomas Watsonlaan (N748) in Hamont-Achel en Neerpelt worden uitgerust met een modern, gescheiden rioleringsstelsel, zodat afvalwater en regenwater los van elkaar worden opgevangen. Bovengronds krijgt de weg veilige fietspaden en een nieuw wegdek. De nutswerken zijn in augustus van 2017 gestart in de Thomas Watsonlaan, in februari van dit jaar zijn ook de rioleringswerken begonnen. In totaal zal de utvoering van het project ongeveer 20 maanden duren en tegen het voorjaar van 2019 afgerond zijn.

 

Het project is een samenwerking tussen de gemeenten Hamont-Achel en Neerpelt, Aquafin en het Agentschap Wegen en Verkeer.

Nieuwsoverzicht
Kruispunt Haag afgesloten

Openingsuren & contact

Openbare werken

adres
Middenweg 53930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 06 10
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
openbarewerken@hamont-achel.be

De dienst openbare werken werkt enkel op afspraak.