naar inhoud

Sportieve shoppers nemen prijzen in ontvangst

07 juli ’18 (za)

De maand mei stond volledig in teken van ‘Wees actief, shop sportief’. Tijdens deze actie – georganiseerd in samenwerking met Unizo Hamont-Achel – werden inwoners aangespoord om zich met de fiets of te voet te verplaatsen naar de lokale handelaars en horecazaken. Zo maakten ze kans op leuke prijzen die naar goede gewoonte op de eerste vrijdag van juli werden uitgereikt.

 

‘Wees actief, shop sportief’ is een actie die op poten werd gezet met het oog op duurzaamheid. Door zich met de fiets of te voet te verplaatsen, dragen inwoners bij aan de leefbaarheid van onze stad. Zo wordt het er rustiger, veiliger en aangenamer om in te vertoeven. Daarnaast is het niet enkel goed voor lichaam en geest, maar wordt ook de lokale economie op deze manier ondersteund. Nieuw dit jaar was immers dat naast handelaars ook horecazaken konden deelnemen en dat ook de gemeenten Overpelt en Neerpelt en Unizo Pelt mee op de kar sprongen.

 

Bij de 73 deelnemende handelaars en horecazaken gelegen in Hamont-Achel ontving iedereen die zich hier op een sportieve manier naartoe verplaatste een stempel op zijn of haar spaarkaart. In totaal werden er maar liefst 458 volle spaarkaarten verzameld, goed voor zo’n 1748 fietsritten of tripjes te voet. Uit alle sportievelingen lootte een onschuldige hand gisterenavond V.V.V.-bonnen en opstap-passen van Pasar. De hoofdprijs ging naar Leo Nulens en Annie Claassen. Zij wonnen elk een koetstocht doorheen Hamont-Achel.

Nieuwsoverzicht
Wees actief, shop sportief

Openingsuren & contact

Duurzaamheid

adres
Stad 403930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 22
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
duurzaamheid@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag: 15.30 tot 18.30 uur

De dienst stadsontwikkeling werkt ook op afspraak.