naar inhoud

Hamont-Achel test BE-Alert via SMS

05 juli ’18 (do)

Vandaag ontvingen zo’n 400 inwoners van Hamont-Achel een BE-Alert-bericht dat verzonden werd vanuit de stad. De actie kaderde in een nationale test georganiseerd door de Algemene Directie Crisiscentrum (FOD Binnenlandse zaken), waarbij alle steden en gemeenten die over het systeem beschikken opgeroepen werden om dit op 5 juli te testen.

 

“Test BE-Alert. Dit is een oefening, u hoeft niets te doen. Zijn uw vrienden en familie al ingeschreven? Meer info op www.hamont-achel.be of 011 51 05 00.” Dat is het sms-bericht dat enkele honderden Hamont-Achelaren deze voormiddag via hun gsm ontvingen. De stad testte alarmeringstool BE-Alert, waarmee men inwoners tijdens een noodsituatie kan verwittigen via sms, e-mail of telefoon. Zo kunnen zij op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, zoals bijvoorbeeld het sluiten van ramen en deuren bij een brand.  

 

Schrijf je gratis in

Wie via BE-Alert gecontacteerd wenst te worden wanneer er zich een noodsituatie voordoet, dient zich hier voor in te schrijven. Dit is volledig gratis – net zoals de berichten die de geregistreerde personen ontvangen – en kan via www.be-alert.be. De inwoners die vandaag reeds een sms kregen, hadden zich in het verleden al ingeschreven voor de alarmeringstool. 

 

BE-Alert is slechts één van de kanalen die stad Hamont-Achel inzet bij een crisissituatie. Ook de stedelijke website, sociale media en pers zal ingeschakeld worden wanneer er zich effectief een ramp voordoet. Hoewel het eigen is aan een crisis om onverwacht te gebeuren, tracht de stad zo goed mogelijk voorbereid te zijn op de verschillende situaties die zich kunnen voordoen. Er worden daarom op regelmatige basis oefeningen georganiseerd, waarbij de verscheidene noodprocedures getraind worden. Niet alleen crisiscommunicatie, maar ook de samenwerking met politie, brandweer en het medische team komt hierbij aan bod.

Nieuwsoverzicht
Bericht BE-Alert

Openingsuren & contact

Communicatie

adres
Stad 403930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 00
e-mail
infodienst@hamont-achel.be