naar inhoud

Het zomert in de bib

12 juni ’18 (di)

Ga je op reis en ben je op zoek naar geschikte vakantielectuur? Of blijf je lekker thuis en wil je een kanjer van een boek verslinden in je eigen tuin? De bibliotheek van Hamont-Achel biedt voor ieder wat wils. Naast een uitgebreid aanbod aan boeken, tijdschriften en luisterboeken kan je er ook terecht voor reisgidsen en dwarsliggers. Deze laatste zijn extra handig om in je rugzak of handbagage te steken.

“Het is gezellig vertoeven in onze bibliotheek”, vertelt schepen van Cultuur Rudi Boonen. “Je vindt er rust en inspiratie en kan er genieten van een lekker kopje koffie terwijl je de krant doorbladert. Bovendien zetten we sterk in op een mooie en actuele verzameling aan leesvoer. Tijdens de zomermaanden voorzien we ook wat extra. Zo kan je je boeken langer uitlenen, stellen onze medewerkers indien gewenst een boekenpakket voor je samen en kan je oudere boeken, strips en tijdschriften voor een prikje op de kop tikken.”

 

Blind date

Het juiste boek kiezen, is vaak een hele opgave. In de bibliotheek bieden ze een oplossing voor deze keuzestress. Aan de balie kan je een ‘blind date’-formulier invullen. Op basis van je reisbestemming, leeftijd en interesses stelt de bib dan met veel plezier een pakket ‘op maat’ samen. Je weet dus op voorhand niet welke boeken je meeneemt, maar eens je op locatie bent kan je deze naar hartenlust verkennen.

Sinds kort kunnen jeugdbewegingen trouwens ook strips uitlenen voor op kamp. Slecht weer betekent dus niet noodzakelijk minder plezier. Integendeel, met striphelden als Jommeke, Suske & Wiske, de bende van Kiekeboe en nog vele anderen wordt het zelfs moeilijk om die kampeerders nog uit hun tent te krijgen.

 

Verlengde uitleentermijn

Wie een boek mee naar huis neemt, dient zich normaal aan een uitleentermijn van drie weken te houden. Tijdens de zomermaanden kan je deze termijn verlengen. Ga jij voor een langere tijd op vakantie? Meld het dan vooraf even aan de balie.

Let wel: het UiTpunt en de bibliotheek zijn gesloten op woensdag 11 juli, zaterdag 21 juli en woensdag 15 augustus.

Nieuwsoverzicht
bibliotheek

Openingsuren & contact

Bibliotheek Hamont

adres
Wal 263930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 02
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
bibliotheek@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag: 9 tot 12 uur en 15.30 tot 19 uur

Bibliotheek Achel

adres
Michielsplein 3/23930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 41
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
bibliotheek@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag gesloten