naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Stem jij op het Beverspoor, het Beverpad of de Belever?

06 juni ’18 (wo)

De naamsverkiezing voor het belevingspad op domein De Bever gaat een nieuwe fase in. Nadat inwoners van Hamont-Achel en bezoekers van het domein de voorbije maanden de kans kregen om hun ideeën in te dienen, kan iedereen vanaf nu eenmaal online stemmen op 1 van de 3 overgebleven namen.

Schepen van milieu Guy Joosten: “Via een e-formulier op onze stedelijke website en invulformulieren in de horecazaak op het domein kregen we maar liefst 154 unieke voorstellen binnen. Een prachtig totaal dat aantoont dat men echt begaan is met de ontwikkeling van het gebied.” Een vakjury* maakte vervolgens een strenge selectie uit alle ingezonden namen. Na heel wat onderling overleg en meerdere stemmingsronden kozen zij voor:

 

  • Het Beverspoor
  • Het Beverpad
  • De Belever

 

Het belevingspad op domein De Bever zal dus vernoemd worden naar één van bovenstaande opties. Heb jij een voorkeur voor een bepaalde naam en wil je je stem laten gelden? Geef dan voor 1 juli 2018 je keuze door via dit e-formulier. De optie met de meeste stemmen zal gebruikt als officiële benaming van het gloednieuwe belevingspad.

 

Beleef- en ontdekkingspad van 2 km

De naamsverkiezing voor het belevingspad kadert in de volledige herontwikkeling van het domein. Het stadsbestuur van Hamont-Achel werkt momenteel samen met het Regionaal Landschap Lage Kempen en het Agentschap voor Natuur en Bos om van deze locatie een nog aantrekkelijkere plek te maken, waar gezinnen en kinderen kunnen spelen, ontdekken en iets leren van natuur en landbouw. “Het belevingspad – dat maar liefst 2 km lang zal zijn – maakt daar een belangrijk deel van uit. Dit zal kronkelen langs de heide, de vijver, de hooilanden en de nabijgelegen blauwe bessenplantage. Naast een aantal educatieve elementen, zal het pad ook heel wat speelelementen bevatten. Denk daarbij aan een droge voetenpad, verschillende vlonders, een uitkijktoren met uitzicht over de bessenplantage, een trekschuitje over de vijver en nog zoveel meer…”, besluit schepen Joosten.

 

*De vakjury bestond uit een vertegenwoordiging van het Regionaal Landschap Lage Kempen, Galandart, horecazaak De Bever, sterrenwacht De Noorderkroon, Natuurgids Natuurpunt, Natuurgids Werkgoep Isis, Blauwe Bessen Jan Janssen en stad Hamont-Achel.

Nieuwsoverzicht
Belevingspad domein De Bever

Openingsuren & contact

Milieudienst

adres
Stad 403930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 23
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
milieu@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag: 15.30 tot 18.30 uur

De dienst stadsontwikkeling werkt ook op afspraak.