naar inhoud

Aangepaste route voor Sint-Antoniusprocessie

01 juni ’18 (vr)

Op 17 juni 2018 – de 3de zondag van deze maand – vindt naar jaarlijkse gewoonte de Sint-Antoniusprocessie plaats in Achel-centrum. De wandelroute die hierbij door een enthousiaste menigte wordt afgelegd, zal deze keer echter verschillen van voorgaande jaren. Omwille van de omleidingen die momenteel gelden om de gescheiden riolering en fietspaden te realiseren aan de Thomas Watsonlaan, Hamonterweg en Bosstraat, is het immers niet mogelijk om het gekende traject af te leggen.

In samenspraak met V.V.V. Hamont-Achel, het Sint-Antoniuscomité en politiezone HANO werden verschillende alternatieven bekeken. De enige veilige optie is een traject dat start aan het Michielsplein en vervolgens verder gaat langs de Grevenbroekstraat, de Koekoeksweg, de Pastoor Bungenerslaan, Mortel, Inslag en Schering om vervolgens te eindigen in de Dorpsstraat (zie afbeelding hieronder te downloaden).

Aansluitend op de processie – die van start gaat om 10.30 uur – vindt in het verkeersvrije centrum het dorpsfeest plaats. Hier kan je genieten van tal van leuke optredens, attracties en activiteiten. Voor jong en oud is er animatie voorzien en ook op de vele gezellige terrasjes kan je de hele dag door terecht.

Nieuwsoverzicht