naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Aangepaste omleiding voor verkeer tussen Neerpelt en Hamont-Achel

31 mei ’18 (do)

Bouwen is passen en meten. De uitvoering van wegenwerken of een bouwproject is een hele puzzel qua planning. Soms gaan werkzaamheden vlotter dan verwacht, soms duurt het wat langer. De werken in de Thomas Watsonlaan hebben ongeveer een maand langer geduurd dan oorspronkelijk gepland door een probleem met de droogzuiging.

Om voor de volgende fases zo dicht mogelijk bij de vooropgestelde timing te kunnen blijven, zal de aannemer vanaf volgende week ook de rioleringswerken opstarten op de Hamonterweg tussen de spoorweg en de rotonde (fase 1B). Uiteraard gaan de werken op de Hamonterweg tussen de rotonde en het kruispunt met Hoek/Geuskens (fase 1C) ook gewoon verder. De aannemer zet hiervoor 4 rioleringsploegen tegelijk in. Zo zouden de werken in deze fases in de tweede helft van september afgerond kunnen worden.    

    

Aangepaste omleiding vanaf 4 juni

Deze gewijzigde planning zorgt ervoor dat vanaf maandag 4 juni de omleiding ook aangepast wordt aan de uitgebreide werfzone:

  • In de werfzone, de Hamonterweg vanaf de spoorweg tot net voorbij het kruispunt Hoek/Geuskens, is geen doorgaand verkeer mogelijk. Woningen en handelszaken/bedrijven in de werfzone zijn, in functie van de werken, bereikbaar voor plaatselijk verkeer vanaf de rotonde.

  • De rotonde Quatre Bras blijft bereikbaar.

  • Verkeer van Neerpelt naar Hamont of Achel wordt vanaf de Sint-Antoniusweg omgeleid via Sint-Huibrechts-Lille en volgt vanaf de rotonde de geldende omleiding naar Hamont.

  • Verkeer vanuit Hamont of Achel richting Neerpelt volgt de reeds geldende omleiding tot aan de rotonde en rijdt vervolgens via de Lillerheidestraat, Venderstraat en Jos Verlindenstraat richting Neerpelt.

  • Een aparte fietsomleiding tussen Hamont en Neerpelt/Achel loopt via de Watertorenstraat, Hees, Broekkant, de Jachtweg, de Lillerheidestraat, de Heuvelerweg en Haag.

Meer info over de werken vind je terug via deze link

Nieuwsoverzicht