naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Stedelijke bouwkavels te koop

23 mei ’18 (wo)

Wil je een eigen huis bouwen in Hamont-Achel, maar heb je nog geen geschikte bouwkavel gevonden? Dan zijn de stedelijke bouwgronden aan de Berkenstraat, de Rangeerweg en de Kolleberg misschien wel iets voor jou. In totaal heeft de stad nog 19 kavels ter beschikking. De verkoop hiervan start in juni. Hierbij hanteert het stadsbestuur een speciaal toewijzingsreglement met een puntensysteem.

“De woonmarkt kende de voorbije jaren een grote evolutie”, vertelt schepen van wonen Ilse Jaspers. “Om hier actief op in te spelen, werkt onze stad met een toewijzingsreglement waardoor iedere meerderjarige zich als natuurlijke persoon kandidaat kan stellen voor een stedelijke bouwkavel. Op basis van bepaalde criteria worden er dan punten toegekend aan de potentiële kopers. Hoe hoger men scoort, hoe eerder men aan de beurt komt om een bouwgrond te kiezen. Zo willen we de (toekomstige) inwoners ondersteunen bij de verwerving van een eigen woning, met speciale aandacht voor diegenen die moeilijker hun weg vinden op de hedendaagse woonmarkt. Elke gezins- en woonsituatie is namelijk anders.”

 

Infoavond

Heb jij interesse in een stedelijke bouwkavel? Kom dan naar de infoavond op dinsdag 12 juni om 19.00 uur in het Michielshof. Hier worden onder andere de inschrijvings- en toewijzingsprocedure toegelicht, maar kom je ook meer te weten over de bouwvoorschriften van de kavels. Inschrijven voor deze infoavond doe je via een e-formulier op deze webpagina. Je kan hier de verkavelingsvoorschriften per straat alvast eens kan bekijken.

Vanaf 1 juni vind je op de website van de stad ook het officiële inschrijvingsformulier terug dat je nodig hebt om je kandidaat te stellen als potentiële koper. Inschrijven kan tot en met 31 juli.

Nieuwsoverzicht
bouwkavels

Openingsuren & contact

Stadsontwikkeling

adres
Stad 403930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 20
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
stadsontwikkeling@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag: 13.30 tot 16.30 uur

De dienst stadsontwikkeling werkt ook op afspraak.