naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Thomas Watsonlaan weer open vanaf 10 mei - werken gaan verder op de Hamonterweg

08 mei ’18 (di)

De riolerings- en wegeniswerken in de Thomas Watsonlaan lopen stilaan op hun einde. Nadat einde maart de riolering volledig was aangelegd, werkte de aannemer in april aan de betonnen kantstroken en fietspaden, werden de verlichtingspalen geplaatst en startte men met de klinkerwerken voor de voetpaden en inritten. Als laatste krijgt de Thomas Watsonlaan een nieuwe toplaag asfalt. Die wordt op dinsdag 8 en woensdag 9 mei geplaatst. De weg is dan gedurende twee dagen afgesloten voor alle verkeer. Ten laatste donderdagmorgen wordt deze weer volledig opengesteld en kan verkeer in beide richtingen opnieuw gebruik maken van de Thomas Watsonlaan.

Ook de rioleringswerken in de Lillerheidestraat zijn afgerond. De weg wordt deze week terug hersteld, zodat het verkeer vanuit Peer en Sint-huibrechts-Lille volgende week weer gewoon naar de rotonde kan rijden. De fietspaden rond de rotonde zullen in de volgende fase vernieuwd worden.

 

Start werken Hamonterweg op kruispunt met Hoek/Geuskens

Vanaf maandag 14 mei beginnen de werken op de Hamonterweg (fase 1B+1C). Als eerste werkt de aannemer op het kruispunt van de Hamonterweg met Hoek en Geuskens. Het kruispunt is tijdens deze werken volledig afgesloten voor verkeer, ook voor fietsers. We voorzien een omleiding om het verkeer rond te leiden:

  • De rotonde ‘Quatre Bras’ blijft bereikbaar voor autoverkeer, uitgezonderd de afslag naar de Hamonterweg richting Hamont.
  • De straten Geuskens en Hoek lopen dood ter hoogte van de Hamonterweg. Bewoners kunnen hun straat in- en uitrijden via respectievelijk de Lillerheidestraat en de Thomas Watsonlaan.
  • Verkeer vanuit Neerpelt of Achel richting Hamont volgt een omleiding vanaf de rotonde via de Thomas Watsonlaan, de Leonaerdtslaan, de Orchideeënlaan en de Militaire dijk terug naar de Hamonterweg. In de Militaire dijk geldt tijdelijk eenrichtingsverkeer.
  • Verkeer vanuit Hamont richting Achel of Neerpelt rijdt via de Rodenbachstraat, de Kapelstraat, de Kiekoet, de Orchideeënlaan, de Leonaerdtslaan en de Thomas Watsonlaan terug naar de rotonde. In de Kiekoet geldt tijdelijk eenrichtingsverkeer.
  • Op de omleidingswegen geldt een snelheidsbeperking van 50km/uur.
  • Zwaar vrachtverkeer wordt al op grote afstand omgeleid, via Kaulille en Lozen.

De werken aan het kruispunt Hamonterweg/Hoek/Geuskens duren ongeveer twee maanden en zullen voor de start van het bouwverlof op 13 juli afgerond worden.

 

Veilig fietsen tijdens de werken

Door de werken van de nutsmaatschappijen op de Hamonterweg en de rioleringswerken in de Thomas Watsonlaan en de Lillerheidestraat zijn de fietspaden aan de rotonde grotendeels opgebroken. Ook ter hoogte van het kruispunt met Hoek en Geuskens zal er vanaf maandag 14 mei geen doorgang zijn voor fietsers. Bewoners in de werfzone kunnen uiteraard wel altijd te voet of met de fiets aan de hand tot bij hun woning geraken.

We voorzien een aparte omleiding voor doorgaand fietsverkeer, gescheiden van de omleiding voor autoverkeer, om de fietsers een veilige en comfortabele route te bieden. Deze fietsomleiding tussen Hamont en Neerpelt/Achel loopt via de Watertorenstraat, Hees, Broekant, de Jachtweg, de Lillerheidestraat, de Heuvelerweg en Haag (zie afbeelding).

We beseffen dat dit een lange omleiding is voor fietsers, maar de alternatieven zijn helaas beperkt. We vragen je met aandrang, voor je eigen veiligheid, om de fietsomleiding te respecteren en niet door de afgesloten werfzone te fietsen.

 

Woningen en handelaars Hamonterweg en Bosstraat steeds bereikbaar

Alle woningen en handelszaken langs de Hamonterweg en Bosstraat blijven bereikbaar, al moet je soms wel de aangeduide omleiding volgen om jouw bestemming te bereiken.

  • De woningen en handelszaken langs de Hamonterweg tussen de rotonde ‘Quatre Bras’ en het kruispunt Hoek-Geuskens zijn enkel bereikbaar via de kant van de rotonde. Kom je vanuit Hamont centrum, volg dan de aangegeven omleiding via de Rodenbachsraat – de Kapelstraat – de Kiekoet – de Orchideeënlaan.
  • De woningen en handelszaken langs de Bosstraat vanaf het kruispunt Hoek/Geuskens tot in Hamont-centrum zijn vanuit Hamont gewoon bereikbaar zoals je gewend bent. Kom je vanuit Neerpelt of Achel, dan volg je vanaf de rotonde de aangegeven omleiding via de Orchideënlaan en Militaire Dijk.

Meer info over de werken vind je terug via deze link.

 

Nieuwsoverzicht