naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Zomeraanbod 2018: onvergetelijke vakantie in het verschiet

08 mei ’18 (di)

Met al heel wat zonnige dagen geeft de maand mei ons al een beetje een vakantiegevoel. Toch is het nog eventjes wachten tot de zomervakantie van start gaat. De Hamont-Achelse kinderen hebben echter wel al iets om naar uit te kijken. Er staan namelijk weer heel wat leuke activiteiten op het programma in juli en augustus. Met een brede en diverse mix tussen sport, spel, creatie en cultuur belooft het opnieuw een onvergetelijke zomervakantie te worden!

Of je nu sportief bent aangelegd, je graag danst of knutselt of je net graag buiten ravot: iedereen komt deze zomer aan zijn trekken, want er is heel wat te doen! Een circuskamp, een huttenbouwkamp, Pony Fun, het Muzikamp, Graffitikamp, Let’s dance, Start to swim… Het is gewoon te veel om allemaal op te noemen. Ook aan de allerkleinsten werd gedacht. Zo worden de stoere kleuters meegenomen op een themakamp rond kamperen en kunnen kleine Picasso’s met verf en karton aan de slag tijdens de creadagen. Daarnaast zijn er dit jaar weer drie toffe uitstappen gepland. Een boerderijbezoek aan ’t Broekxhof bijvoorbeeld, maar ook tripjes naar de Valkenier en de Efteling.

Ook tal van externe partners organiseren deze zomer leuke activiteiten. Denk maar aan de tenniskampen in Hamont en in Achel, een voetbalstage, een driedaagse avonturenkamp en een heuse avonturentocht.

 

Speelpleinwerking

Sinds jaar en dag vormt speelpleinwerking een vaste waarde in Hamont-Achel en dat is deze zomer niet anders. Van 3 juli tot en met 28 augustus kunnen kinderen van 5 tot en met 12 jaar zich iedere dinsdag- en donderdagnamiddag van 13.30 tot 17.00 uur uitleven bij SPW De Koekoek Achel, SPW ‘t Stadspark Hamont of SPW Uit de Bocht Hamont-Lo. Op donderdag 2 augustus slaan deze drie SPW’s de handen in elkaar en organiseren ze het grootse zomerevent Fata Morgana.

Het belooft dus weer een rijkelijk gevulde zomer te worden met voor ieder wat wils. Sta je al te springen? Een overzicht van het volledige aanbod vind je hier terug of op de papieren tablets die binnenkort op de scholen worden verdeeld.

 

Online inschrijven

Om lange wachtrijen te voorkomen, kiest het stadsbestuur opnieuw voor een online inschrijvingssysteem. Als ouder dien je eenmalig alle gezinsleden te registreren én de medische fiches van de deelnemende kinderen goed te keuren. Registreren is reeds mogelijk op reservaties.hamont-achel.be. De inschrijvingen gaan van start op donderdag 17 mei 2018 om 16.00 uur. Weet dat sommige activiteiten snel volzet zijn en dat je er dus best snel bij bent.

Let wel: het online inschrijvingssysteem geldt enkel voor activiteiten georganiseerd door de stad. Voor de tenniskampen, voetbalstage, de avonturentocht en het avonturenkamp dien je je kroost in te schrijven bij de organisaties zelf. Meer info hierover vind je hier terug of in de papieren tablets.

 

Samenwerking Huis van het Kind

De mogelijkheid bestaat om je kinderen voor of na een activiteit georganiseerd door de stad naar de opvang te laten gaan. Onder begeleiding worden ze ernaartoe gebracht en nadien terug opgehaald. Je dient hiervoor je kind in te schrijven bij IBO De Pagadder met de vermelding ‘deelname’ en de naam van de activiteit. Let wel, dit is niet voor het hele aanbod mogelijk. Kijk dus goed de papieren tablet of website na. Meer weten hierover? Neem een contact op met het Huis van het Kind via huisvanhetkind@hamont-achel.be of 011 51 05 60.

Nieuwsoverzicht
tablet

Openingsuren & contact

Jeugd - UiTpunt Hamont

adres
Wal 263930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 02
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
jeugd@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag: 9 tot 12 uur

Jeugd - UiTpunt Achel

adres
Michielsplein 3/23930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 41
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
jeugd@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag: 10 tot 12 uur