naar inhoud

Stad stelt rijkelijk gevuld aha!-programma 2018-2019 voor

25 april ’18 (wo)

Film, muziek, lezingen, theater, circus… Met trots stelt de stad Hamont-Achel haar nieuwe aha!-programma voor. Gevuld met vele culturele hoogtepunten belooft het seizoen 2018-2019 een topper te worden. “Het culturele leven staat in Hamont-Achel ijzersterk”, vertelt schepen van cultuur Rudi Boonen. “We beschikken niet alleen over een prachtige infrastructuur, maar kunnen ook rekenen op de onvoorwaardelijke inzet van zowel talloze gemotiveerde vrijwilligers als van onze UiTpunt-medewerkers. Die combinatie zorgt keer op keer voor een voortreffelijk programma waar we dan ook zeer fier op zijn.”

 

Grote én kleine namen

Het Hamont-Achelse aha!-programma is een sterk product. Dat bewijst de stijgende publiekopkomst die volgens de schepen van cultuur te danken is aan de verregaande samenwerking met organisaties uit onze stad én daarbuiten. “Door te kiezen voor zowel lokaal talent als topproducties uit andere regio’s, brengen we kwaliteitsvolle cultuur op maat van onze inwoners”, legt Rudi Boonen uit. “We blijven inzetten op talent uit onze eigen stad, maar kijken daarnaast ook over de (land)grenzen heen.”

Enkele uitschieters in het aha!-programma 2018-2019 zijn zonder twijfel Stan van Samang, The Scabs, Radio Guga, Frank Boeijen, Scala, Begijn Le Bleu… Maar naast deze grote namen betreden ook verschillende minder bekende, maar eveneens grote talenten onze podia. En ook deze zijn absoluut de moeite om te ontdekken.

 

Jubileumeditie

Dit seizoen mag je je verwachten aan een speciale editie: niet alleen bestaat het aha!-concept 10 jaar, maar blaast ook De Posthoorn 10 kaarsjes uit en is Cinema Walburg al 60 jaar actief in Hamont. “Om nog meer animo in ons stadje te creëren, startten we 10 jaar geleden, onder impuls van toenmalig cultuurschepen Guy Joosten, met een eigen culturele programmatie”, legt burgemeester Theo Schuurmans uit. “Als we zien welke activiteiten er intussen de revue passeerden en hoe aha! in Limburg en ver daarbuiten zijn eigen plaats heeft veroverd, vind ik dat we niet alleen tevreden kunnen terugblikken maar ook hoopvol vooruit mogen kijken naar de toekomst. Aha! heeft Hamont-Achel op de culturele kaart gezet.”

“Deze feestelijkheden laten we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan”, gaat Rudi Boonen verder. “We gaan deze jubilea op gepaste wijze vieren. De medewerkers van het UiTpunt zijn volop bezig met de voorbereidingen hieromtrent. Bovendien zal het programma dat nu wordt voorgesteld tijdens het seizoen nog worden aangevuld. Dankzij de aanpak van onze aha!-ploeg vallen onze zalen en concertwerking namelijk steeds meer in de gratie bij verschillende grote boekingskantoren. Het is dan ook niet vreemd dat we gedurende het seizoen nog regelmatig interessante bands aangeboden krijgen. Indien mogelijk gaan we daar natuurlijk graag op in. Zo kan ik nu al meegeven dat we ergens in oktober nog een hele grote naam zullen aankondigen, maar dat is nu nog een goed bewaard geheim…”

 

Sterke vrijwilligerswerking

“De sleutel tot ons sterke aha!-programma is de ondersteuning die we krijgen van een grote groep vrijwilligers”, concludeert de schepen. “Zonder het vele werk dat zij verrichten, zou dit niet mogelijk zijn. Een geslaagd programma en een nauwe samenwerking met vrijwilligers gaan hier hand in hand. We willen hen dan ook graag langs deze weg nog eens extra bedanken voor hun inzet.”

Het volledige aha!-programma van 2018-2019 vind je terug op www.hamont-achel.be/aha. De abonnementsverkoop start op donderdag 7 juni 2018 om 17.00 uur. Voor de losse verkoop is dat op donderdag 14 juni om 17.00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar bij de balies van het UiTpunt in Hamont en in Achel of via de aangehaalde website.

Nieuwsoverzicht
aha!

Openingsuren & contact

UiTpunt Hamont

adres
Wal 263930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 02
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
uitpunt@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag: 9 tot 12 uur en 15.30 tot 19 uur

UiTpunt Achel

adres
Michielsplein 3/23930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 41
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
uitpunt@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag gesloten