naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Voorlopig geen AED-toestel op de fit-o-meter

12 april ’18 (do)

Een alerte passant merkte recent op dat het AED-toestel op de fit-o-meter in Hamont opnieuw verdwenen was. Dit is al het derde exemplaar dat sinds begin september 2017 gestolen werd. De stad betreurt dat dieven uit zijn op AED-toestellen. Zo’n Automatisch Externe Defibrillator kan namelijk iemands leven redden bij levensbedreigende hartritmestoornissen, zoals een hartaanval.

Voorlopig wordt er geen nieuw AED-toestel gehangen op de fit-o-meter. De kans is immers zeer groot dat dieven hier binnen de kortste keren opnieuw mee aan de haal gaan. Men wil daarom eerst – in samenspraak met de politie - grondig nagaan hoe dergelijke diefstallen in de toekomst zo goed mogelijk voorkomen kunnen worden. Er kwamen al verschillende voorstellen ter sprake, zoals het plaatsen van camera’s of het AED-toestel voorzien van een tracking chip. Toch bieden deze opties op lange termijn niet per se een oplossing daar ze relatief eenvoudig omzeild kunnen worden.

Het stadsbestuur diende opnieuw een klacht tegen onbekenden in bij politiezone HANO. Eventuele getuigen of personen die iets verdacht opmerkten bij de fit-o-meter kunnen contact opnemen met het wijkkantoor van de politie HANO (Bosstraat 28 bus 1) via politie@hano.be.

Nieuwsoverzicht
AED-toestel fit-o-meter

Openingsuren & contact

Kabinet burgemeester

adres
Stad 403930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 06 50
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
njoseph@hamont-achel.be