naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Zebrafonds ter bevordering van de samenleving

06 april ’18 (vr)

Er speelt in Vlaanderen heel wat binnen de thema’s integratie en kansarmoede. Steden en gemeenten worden geconfronteerd met verscheidene uitdagingen met betrekking tot kwetsbare doelgroepen zoals anderstaligen of kansarmen. In 2016 stelde minister Homans daarom middelen ter beschikking om het integratieproces bij deze groepen te versterken. Naar aanleiding hiervan lanceert de stad Hamont-Achel nu het Zebrafonds.

“Met het Zebrafonds willen we het samenleven versterken door mensen en culturen dichter bij elkaar te brengen”, vertelt OCMW-voorzitter Serge Vander Linden. “Daarom kunnen verenigingen die in 2018 een activiteit organiseren ter bevordering van de integratie van personen van buitenlandse herkomst of andere kwetsbare groepen ondersteund worden met een aanmoedigingspremie.”

Voorwaarden

Activiteiten of evenementen die in aanmerking komen voor financiële ondersteuning van het Zebrafonds dienen georganiseerd te worden in 2018 en dit door een bestaande vereniging of een groep individuen uit Hamont-Achel. Daarenboven moeten ze aan minstens één van onderstaande voorwaarden te voldoen:

  • Het initiatief wordt georganiseerd met of voor één of meerdere etnisch culturele gemeenschappen;
  • Het initiatief wordt georganiseerd om de participatiegraad te verhogen voor kwetsbare groepen (kansarmen, anderstaligen…);
  • Het initiatief ondersteunt het intercultureel samenleven in Hamont-Achel.

Wil je graag meer weten over het Zebrafonds? Neem dan hier een kijkje op deze pagina. Je vindt hier ook het reglement terug, net als de formulieren die je nodig hebt om deze financiële ondersteuning aan te vragen. Meer info kan je overigens eveneens verkrijgen via e-mail (info@ocmwhamontachel.be) of telefonisch op het nummer 011 51 05 01.

Nieuwsoverzicht
vriendENtaal

Openingsuren & contact

Sociale dienst (OCMW)

adres
Michielsplein 13930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 01
Fax fax
011 80 55 59
e-mail
info@ocmwhamontachel.be

Openingsuren

Vandaag gesloten