naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Hamont-Achel kiest voor meer woongelegenheden op groene toplocatie

26 maart ’18 (ma)

De gemeenteraad van Hamont-Achel keurde op 26 maart de verkoop van gronden aan de Wal goed. Hiermee zet de stad de eerste stap in de realisatie van kwalitatieve appartementen in een groene omgeving op wandelafstand van het centrum en het station.


Op de hoek van de Wal en de Groenstraat start het project ‘Wonen in het park’. De gemeenteraad keurde de verkoop van de stadsgronden goed. Hierdoor kan Covast, een firma gespecialiseerd in de begeleiding van overheden bij vastgoedtransacties, een projectontwikkelaar zoeken die de droom van de stad kan waarmaken. “Kwalitatief wonen in een centraal gelegen, groene omgeving is ons streefdoel”, zegt burgemeester Theo Schuurmans. “Door inbreiding in het hart van onze stad gaan we zuinig met de beschikbare ruimte om en komen we tegemoet aan de vraag naar appartementen.”

Wat wordt Wal?

‘Wonen in het park’ maakt deel uit van het project ‘Wat wordt Wal?’ dat de stad in 2016 opstartte voor het projectgebied tussen het stadspark en de Posthoorn. In het voormalige Ursulinenklooster en boerderij “De wal” wil de stad ruimte voorzien voor het gemeenschapsleven waarin ook de verenigingen van Hamont-Achel een goed onderkomen krijgen.

“De oude kloostertuin wordt na de werkzaamheden aan het Klooster als een groene publieke tuin ingericht. Deze groene long in ons centrum vormt de link tussen het stadspark met het Huis van het Kind, het verenigingsleven in het klooster en de boerderij, de scholen, het woonproject en de Posthoorn”, zegt schepen Ria Nijs. Samen met de inwoners wil de stad de tuin een bestemming geven die aan de noden van jong en oud voldoet. “Voor de zomer werkt de architect de plannen voor het klooster af. We stellen die aan de inwoners voor en maken van deze gelegenheid gebruik om te polsen naar mogelijke invullingsscenario’s voor de kloostertuin”, vult schepen Nijs aan.

Start der werken

Voor de eerste spade in de grond gaat, moet nog een traject afgelegd worden. “De verkoop van de gronden aan de Wal gebeurt onder heel strikte voorwaarden”, zegt burgemeester Schuurmans. Het hoogste bod is niet doorslaggevend. De projectontwikkelaar moet met een volledig uitgewerkt voorstel aantonen hoe hij inspeelt op de projectdefinitie van de stad. Kwaliteit, verdichting en groen vormen hierbij de sleutelwoorden.

Tot juni loopt een eerste consultatieronde waarbij kandidaat-ontwikkelaars hun dossier kunnen indienen. Tot september krijgen de kandidaten de kans om hun dossier verder te verfijnen, waarna ze hun definitieve bieding neerleggen bij de gerechtsdeurwaarder. De stad wikt en weegt de biedingen zorgvuldig en kiest in het najaar van 2018 de definitieve ontwikkelaar die de dromen van de stad kan waarmaken.

De omwonenden en de scholen worden op de hoogte gehouden via tussentijdse informatiemomenten. Meer informatie lees je overigens op www.hamont-achel.be/wal.

 

Nieuwsoverzicht
Wonen in het Park

Openingsuren & contact

Stadsontwikkeling

adres
Stad 403930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 20
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
stadsontwikkeling@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag: 15.30 tot 18.30 uur

De dienst stadsontwikkeling werkt ook op afspraak.

Lees meer artikels over