naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Opfrisbeurt fontein en lier in Achel

20 maart ’18 (di)

De fontein en het bijhorende monument in Achel-centrum krijgen de komende weken een grondige opfrisbeurt. Zo zullen er betonherstellingen aan de vijverkuip gebeuren, maar wordt ook de lier stevig opgepoetst. Vanaf donderdag 22 maart gaan de werken gefaseerd van start.

 

Om de reparaties aan de kuip te kunnen uitvoeren, dient deze eerst leeggepompt te worden. “De vissen die in de vijver zitten, worden afgevangen en overgebracht naar waterplassen in de buurt”, vertelt schepen van openbare werken en monumenten Guy Joosten. De stad spoort daarbij iedereen aan om in de toekomst geen vissen meer aan de fontein uit te zetten. “De diepte, alsook de filter- en pompinstallaties, zijn niet aangepast op de huisvesting van dieren en planten”, klinkt het.

 

Ook de lier in de vijver wordt stevig opgeknapt. Het monument, dat in 1976 werd gebouwd naar aanleiding van de fusie tussen Hamont en Achel, wordt onder handen genomen door Boud Ceyssens. Als zoon van kunstenaar Willy Ceyssens, die de lier indertijd ontwierp en bouwde, is hij de geknipte persoon om het metaal terug in zijn oorspronkelijke staat herstellen. “De lier heeft een grote historische betekenis voor onze stad. Het verwijst immers naar de eigenheid van Achel, die ook na fusie behouden bleef. Wanneer de werken klaar zijn, zullen we het monument dan ook op gepaste wijze heropenen”, besluit schepen Joosten.

Nieuwsoverzicht
Opfrisbeurt fontein en Lier

Openingsuren & contact

Openbare werken

adres
Middenweg 53930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 06 10
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
openbarewerken@hamont-achel.be

De dienst openbare werken werkt enkel op afspraak.