naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Verplaatsing 'Roeland groet de dingen'

20 maart ’18 (di)

De voorstelling ‘Roeland groet de dingen’, die aanvankelijk zou doorgaan op zaterdag 21 april, wordt verplaatst naar zaterdag 22 september. Reden hiervoor is dat Roeland Hendrikx – één van de toonaangevende klarinettisten in België – recent de mogelijkheid heeft gekregen om een samenwerking aan te gaan met het London Philharmonic Orchestra. Een unieke kans die erg veel voorbereiding vraagt.

 

Mozart

Concreet zal Roeland optreden als solist op de cd die het prestigieuze Britse orkest midden april wenst op te nemen. Hij zal daarbij het klarinetconcerto van Mozart op de bassetklarinet vertolken; het instrument waarvoor de componist dit stuk oorspronkelijk schreef en dat lager klinkt dan een gewone klarinet. De muziek zelf staat bekend als één van de mooiste werken die ooit voor de klarinet werden gemaakt. Het Adagio – het meest bekende deel – werd ook al vaak als filmmuziek gebruikt. Schepen van cultuur Rudi Boonen klinkt alvast opgetogen: “Het is de eerste keer dat een Belg de kans krijgt om met een top-10 wereldorkest aan de slag te gaan. Als Hamont-Achelaren kunnen we daarom denk ik alleen maar trots zijn op Roeland, die geboren en getogen is in ons stadje.”

 

Tickets

Daar de cd en de algemene samenwerking met het London Philharmonic Orchestra een stevige voorbereiding vragen, is er momenteel te weinig tijd voorhanden om ‘Roeland groet de dingen’ tot een goed einde te brengen. Het UiTpunt Hamont-Achel en Roeland zelf besloten daarom in onderling overleg om de voorstelling uit te stellen tot 22 september. Reeds aangekochte tickets blijven geldig. Wie echter een terugbetaling wenst, dient via e-mail naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres, ticketnummers en rekeningnummer door te sturen naar uitpunt@hamont-achel.be en dit voor 3 april 2018. Je kan tijdens de openingsuren ook terecht bij de balies van het UiTpunt Hamont of Achel om de gevraagde gegevens achter te laten. De medewerkers zullen dan het nodige doen om de ticketgelden terug te storten op de doorgegeven bankrekening. Let op: er gebeurt geen contante terugbetaling via de balies van het UiTpunt.

 

Wie meer informatie wenst over ‘Roeland groet de dingen’ kan hier terecht. Nieuws over aangehaalde het cd-project zal overigens ook volgen de komende weken.

Nieuwsoverzicht
Roeland

Openingsuren & contact

UiTpunt Hamont

adres
Wal 263930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 02
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
uitpunt@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag gesloten

UiTpunt Achel

adres
Michielsplein 3/23930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 41
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
uitpunt@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag gesloten