naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Hands Up!: poppenkast zoals je ze nog nooit zag

12 maart ’18 (ma)

Maart is jeugdboekenmaand. En dat wordt niet enkel gevierd in de bib, maar ook op het podium van Cinema Walburg. Op woensdag 21 maart om 14.00 uur organiseert het Bibliotheek Hamont-Achel er Hands Up!. Tijdens deze voorstelling creëert theatermaker Leo Petersen (Lejo) een wonderlijke wereld in zijn grote, blauwe poppenkast en verbaast hij je met zijn eenvoud, humor en fantasie. Fingerspitzengefühl op z’n best!

De voorstelling Hands Up! boeit van het begin tot het einde en zet jong én oud op het puntje van z’n stoel. Lejo speelt enkel met zijn tien vingers en een grote voorraad houten ogen en tovert zo allerlei vreemde wezens tevoorschijn. Deze hebben allemaal hun eigen karakters en eigenaardigheden. In de handen van de speler veranderen twee witte balletjes en een stipje zwarte verf in de snuit van een blaffende buldog, stuntelige tapdansers, een monster, een fladderende vogel, een dirigent met een kinderkoor en soms een inktvis die door het theeater zweeft. Je vergeet al snel dat je eigenlijk naar twee handen zit te kijken.

Na de voorstelling krijg je de mogelijkheid om een kijkje te nemen in het ‘hart’ van de poppenkast. Voor de liefhebbers is het mogelijk om de handen uit de mouwen te steken tijdens een workshop poppetjes knutselen.

Tickets voor deze voorstelling zijn online verkrijgbaar via of aan de balies van het UiTpunt in Hamont en Achel. Je kan ook de dag zelf aan de kassa nog een ticket kopen. Je kan voor deze activiteit trouwens ook je aha!-verjaardagskaart inruilen, of het Kompas dat begin maart in je brievenbus viel.

Nieuwsoverzicht
Hands Up

Openingsuren & contact

Bibliotheek Hamont

adres
Wal 263930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 02
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
bibliotheek@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag gesloten

Bibliotheek Achel

adres
Michielsplein 3/23930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 41
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
bibliotheek@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag gesloten