naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

De Huisdokter helpt je als Hamont-Achelaar zorgeloos renoveren

01 maart ’18 (do)

Samen renoveren is efficiënter en goedkoper dan je woning alleen onder handen te nemen. Daarom biedt Infrax al sinds 2017 de burenpremie aan, om zo gezamenlijke renovatieprojecten te ondersteunen. Binnen het kader van deze premie kan je via Infrax en Dubolimburg in samenwerking met de stad Hamont-Achel een coach – de Huisdokter – inschakelen om jouw renovatieproject in goede banen te leiden. Op maandag 19 maart vindt de gratis infosessie ‘Beter Renoveren’ plaats, waar je naast renovatietips en -tricks vrijblijvend meer uitleg krijgt over gratis renovatiebegeleiding.

“De Huisdokter van Dubolimburg helpt je om zorgeloos te renoveren”, vertelt schepen van duurzaamheid Guy Joosten. “Om hiervoor in aanmerking te komen dien je je, samen met 9 anderen woonachtig in Hamont-Achel, in te schrijven voor een energiebesparende maatregel. Ingrepen die hiervoor in aanmerking komen zijn het plaatsen van dakisolatie, het plaatsen van muurisolatie, het vervangen van je buitenschrijnwerk en het installeren van een ventilatiesysteem. De Huisdokter helpt je dan bij het versturen van offerteaanvragen, het selecteren van de juiste aannemer, het aanvragen van de premie(s) en andere administratieve taken.” Ook schepen van wonen, Ilse Jaspers, is blij met deze ondersteuning: “Dit initiatief sluit perfect aan bij hetgeen we met het woonbeleid in Hamont-Achel willen bereiken. Met name komen tot kwaliteitsvolle woningen.”

Gratis huisbezoek en renovatiebegeleiding

“Iedereen kan deelnemen aan deze professionele renovatiebegeleiding”, gaat Guy Joosten verder. “Bovendien is het huisbezoek, inclusief advies op maat van jouw woning, altijd gratis dankzij een tussenkomst van de stad en de provincie Limburg. De begeleiding van je renovatieproject is eveneens gratis dankzij de steun van Infrax, al moeten we wel de kanttekening maken dat deze begeleiding pas opgestart wordt van zodra er 10 deelnemers zijn. Het huisbezoek krijg je sowieso, ongeacht het aantal inschrijven.”

Beter Renoveren

Wil je vrijblijvend meer informatie over de renovatiebegeleiding? Wil je besparen op je energiefactuur en tegelijk je wooncomfort verbeteren? Kom dan op maandag 19 maart om 20.00 uur naar de infosessie ‘Beter Renoveren’ in de raadzaal van het stadhuis. De Huisdokter geeft je er advies en je leert er de kneepjes van het toekomstgericht renoveren. Aan welke energienormen mag je je in de toekomst verwachten? Waarop moet je letten bij renovatie? Welke premies en voordelige leningen kan je afsluiten? Je krijgt er een antwoord op al je vragen.

De infosessie ‘Beter Renoveren’ is gratis, maar je dient je wel verplicht in te schrijven. Dit kan nog tot 14 maart via het telefoonnummer 011 39 75 75 of via deze link. Meer weten over de renovatiebegeleiding van de Huisdokter? Neem dan hier een kijkje. Op deze webpagina kan je je bovendien tot 30 april inschrijven voor een specifiek renovatieproject.

Nieuwsoverzicht
Dubolimburg

Openingsuren & contact

Duurzaamheid

adres
Stad 403930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 22
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
duurzaamheid@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag gesloten

De dienst stadsontwikkeling werkt ook op afspraak.

Lees meer artikels over