naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Grafschennis Boskerkhof

27 februari ’18 (di)

In de nacht van 26 op 27 februari sloegen criminelen toe in het Boskerkhof te Hamont-Achel. Ornamenten die metaal bevatten werden op tientallen graven beschadigd of zelfs volledig verwijderd. Ook het columbarium – de urnemuur – werd slachtoffer van vernielingen.

 

“Tot mijn grote ontsteltenis moesten we vanmorgen vaststellen dat het Boskerkhof ernstig toegetakeld werd door misdadigers”, zegt burgemeester Theo Schuurmans. “De decoratieve stukken die zowel op de graven als op de urnemuur zijn aangebracht, werden op vele plaatsen vernield of meegenomen. Daar het hier gaat om ornamenten die vaak een grote emotionele waarde hebben voor familieleden of vrienden, is het onbegrip zowel bij het stadsbestuur als bij onze diensten erg groot. In samenwerking met de politie wordt dan ook alles in het werk gesteld om de dader(s) zo snel mogelijk te vinden.”

 

De politie kwam vanmorgen ter plaatse en roept gedupeerden op om een melding te doen bij het wijkkantoor (Bosstraat 28 bus 1) of via politie@hano.be. De stad geeft daarbij aan de komende dagen geen opruimingswerken te organiseren, opdat nabestaanden eerst zelf een kijkje kunnen nemen op het kerkhof. Mogelijk voeren sommigen eventuele herstellingen immers liever zelf uit. Vanaf maandag 5 maart gaan de stadsdiensten aan de slag om de beschadigde ornamenten op het Boskerkhof te verwijderen. Deze zullen nadien nog een tijdje bewaard worden voor mensen die deze week niet ter plaatse kunnen komen.

 

Nieuwsoverzicht
Beschadigd graf

Openingsuren & contact

Openbare werken

adres
Middenweg 53930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 06 10
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
openbarewerken@hamont-achel.be

De dienst openbare werken werkt enkel op afspraak.