naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Lezing Bas Haring: wetenschap en filosofie begrijpbaar voor iedereen

12 februari ’18 (ma)

Wetenschap en filosofie kan dan wel boeiend zijn, het is niet altijd de gemakkelijkste materie. Bas Haring is een Nederlands filosoof en informaticus. Hij noemt zichzelf een ‘volksfilosoof’ omdat hij probeert op een frisse en toegankelijke manier wetenschap en filosofie voor iedereen begrijpbaar te maken. Op woensdag 21 februari geeft de bibliotheek van Hamont-Achel hem een forum.

“Bij het grote publiek is Bas Haring vooral bekend vanwege zijn boek ‘Kaas en de evolutietheorie’. Hierin zet hij de evolutietheorie van Darwin uiteen en maakt hij deze voor jong en oud begrijpelijk”, vertelt schepen van cultuur Rudi Boonen. “Door middel van vragen te stellen die op het eerste gezicht simpel lijken, probeert hij zijn publiek tot denken aan te zetten. Zijn nuchtere en luchtige stijl en de talrijke voorbeelden zorgen ervoor dat de boeken en lezingen van Bas Haring zeker ook het jeugdig volkje aanspreken.”

Voor zijn boek ‘Kaas en de evolutietheorie’ won de Nederlander in 2002 een Gouden Uil voor de jeugdliteratuur en de Eureka!-prijs voor populairwetenschappelijke literatuur. In 2016 won Bas Haring de Duidelijktaalprijs voor het helder uiteenzetten van wetenschappelijke onderwerpen.

Deze lezing gaat door in de bibliotheek van Hamont op woensdag 21 februari om 20.15 uur. Tickets zijn online verkrijgbaar of aan de balies van het UiTpunt in Hamont en Achel. Ook de dag zelf kan je aan de inkom nog een ticket kopen.

Nieuwsoverzicht
Bas Haring

Openingsuren & contact

UiTpunt Hamont

adres
Wal 263930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 02
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
uitpunt@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag: 9 tot 12 uur

UiTpunt Achel

adres
Michielsplein 3/23930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 41
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
uitpunt@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag: 10 tot 12 uur