naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Eerste fase werken domein De Bever afgerond: alle wandelroutes opnieuw toegankelijk

08 februari ’18 (do)

Samen met het Regionaal Landschap Lage Kempen (RLLK) startte de stad Hamont-Achel op 16 januari 2018 met de inrichtingswerken op domein De Bever. Omdat de natuur er jarenlang haar vrije gang kon gaan, was het domein immers toe aan een facelift. De eerste fase, waarbij de bomen aan de rand van de vijver grotendeels verwijderd werden, is inmiddels afgerond. Dit betekent dat alle wandelroutes op domein De Bever opnieuw toegankelijk zijn.

Om tijdens de werken de veiligheid van de bezoekers te garanderen, werden tijdens de eerste fase enkele wandelpaden tijdelijk afgesloten. Zo was het even niet mogelijk om rond de vijver te wandelen. Vanaf vandaag is het hele wandelgebied weer bereikbaar. In de lente begint de aannemer met de aanleg van het beleef- en ontdekkingspad en in juli gaat de laatste fase van start. Na een finale afvissing wordt dan het slib samen met het parelvederkruid uit de vijver verwijderd. Opdat er terug riet op kan groeien, worden de eilanden afgegraven tot onder het waterniveau. De vijverranden worden hersteld en natuurvriendelijk aangelegd. Ook de open plek in het bos wordt aangepakt. Met het oog op biodiversiteit wordt deze omgevormd tot natte heide.

Als alles volgens plan verloopt, worden de plannen in oktober afgerond. Tijdens de werken blijft domein De Bever, net zoals de gelijknamige horecazaak, gewoon toegankelijk. Let wel: wanneer er in juli opnieuw gewerkt wordt rond de vijver, zullen er voor enkele wandelroutes weer omleidingen voorzien worden. Om de periode hiertussen te overbruggen, heeft de aannemer deze paden in mate van het mogelijke hersteld. Houd er wel rekening mee dat deze moeilijker begaanbaar zijn dan voorheen. Maar geen nood: domein De Bever biedt naast het wandelpad rond de vijver nog tal van alternatieve routes aan en vanuit de horecazaak heb je zicht op wat zal uitgroeien tot een toffe ontmoetingsplaats voor mens én natuur.

Blijf jij graag op de hoogte van de inrichtingswerken op domein De Bever? Neem dan zeker een kijkje op www.beleefdebever.be.

Nieuwsoverzicht
Domein De Bever

Openingsuren & contact

Milieudienst

adres
Stad 403930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 23
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
milieu@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag: 9 tot 12 uur

De dienst stadsontwikkeling werkt ook op afspraak.