naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Rioleringswerken Gulikerstraat van start op 22 januari

16 januari ’18 (di)

De Hamonterweg/Bosstraat (N71) en de Thomas Watsonlaan (N748) in Hamont-Achel en Neerpelt krijgen nieuwe fietspaden en een gescheiden rioleringsstelsel. De voorbije maanden werden daarvoor de nodige voorbereidingen getroffen. Vanaf 22 januari gaan de rioleringswerken effectief van start.   

  

Gefaseerd werken

De aannemer begint met de Gulikerstraat, waar beurtelings verkeer georganiseerd wordt. Na ongeveer 3 weken gaan de werken verder in de Thomas Watsonlaan (fase 1A). Naar verwachting wordt deze fase in april afgerond. Tijdens deze werken is er geen doorgaand verkeer mogelijk op de Thomas Watsonlaan. Verkeer van en naar Achel volgt vanaf half februari een omleiding via Hoek of Haag. Bewoners, handelaars en hun bezoekers kunnen wel steeds hun bestemming bereiken. Zij moeten er wel rekening mee houden dat ze in de werfzone soms een tijdje moeten wachten tot de rijbaan vrij is.

Intussen gaan de nutsmaatschappijen ook verder met hun verplaatsingswerken op de Hamonterweg, in de zone tussen de spoorwegovergang en de rotonde (fase 1B). Naar verwachting zijn deze werken medio maart klaar. Vervolgens schuiven de nutswerken door naar fase 1C, tussen de rotonde en het kruispunt met Geuskens/Hoek. Nadat de verplaatsingswerken voltooid zijn, starten aansluitend de rioleringswerken in fase 1B en 1C. Dat zal vermoedelijk einde april gebeuren, al zijn dergelijke werken altijd afhankelijk van de weeromstandigheden. Tijdens deze nutswerken is er steeds verkeer in beide richtingen mogelijk op de Hamonterweg. Wel dienen bestuurders rekening te houden met een snelheidsbeperking van 50 km/u.

 

Infomoment

Op woensdag 20 december 2017 vond een infoavond plaats in het Michielshof, waar een toelichting werd gegeven bij het verloop van de werken, de planning en de omleidingen. Wie de presentatie wilt herbekijken of meer informatie wilt over het totaalproject kan hier terecht.

Nieuwsoverzicht