naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Exotenbestrijding oude spoorlijn 18: fietspad tijdelijk afgesloten

11 januari ’18 (do)
Vanaf maandag 15 januari worden er aan het toeristisch fietspad op oude spoorlijn 18 exotenbestrijdingswerken uitgevoerd. Het Regionaal Landschap Lage Kempen (RLLK) wil er de vogelkers, ook wel bospest genoemd, uitroeien. Tijdens de werken wordt het fietspad van Achel Statie naar Overpelt tijdelijk afgesloten. De werken zullen vermoedelijk duren tot en met 24 januari.
 
Deze exotenbestrijdingswerken strekken zich uit over het grondgebied van de gemeenten Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt en zijn opgedeeld in zeven stukken. Er wordt telkens een gepaste omleiding voor fietsers voorzien. Pas wanneer een deel volledig is afgewerkt, wordt er gestart met het volgende stuk. Om hinder voor het schoolverkeer tot het minimum te beperken, wordt er uitsluitend gewerkt tussen 09.00 en 16.00 uur.
 
De werken kaderen binnen het project Hagehelden van het RLLK. Hierbij worden er uit houtkanten – hagen bestaande uit bomen en struiken – houtsnippers geoogst. Deze kunnen als energiebron gebruikt worden zoals bijvoorbeeld voor het verwarmen van gebouwen. Meer info hierover vind je op www.hagehelden.be.
Nieuwsoverzicht
fietspad oude spoorlijn 18

Openingsuren & contact

Openbare werken

adres
Middenweg 53930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 06 10
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
openbarewerken@hamont-achel.be

De dienst openbare werken werkt enkel op afspraak.