naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Theater voor de Poëzieweek: de Dichter is een Koe

03 januari ’18 (wo)
Traditiegetrouw gaat op de laatste donderdag van januari de Poëzieweek van start. Deze Gedichtendag is hét poëziefeest van Vlaanderen en Nederland. Een dag waarop poëzie weerklinkt op straat, in de media en in menig cultuurhuis of bibliotheek. Met de theatervoorstelling ‘De dichter is een koe’ zet ook de bib van Hamont-Achel gedichten in de kijker.
 
“Actrice Sabine Goethals (Theater ZamZam) en Hermitage-muzikant Divan brengen tijdens deze eigentijdse theatervoorstelling in de bibliotheek van Hamont een ode aan de poëzie”, vertelt schepen van cultuur Rudi Boonen. “Dit doen ze steeds op een speelse, toegankelijke en interactieve manier. ‘De dichter is een koe’ is daarmee een waardige vervanger van ‘Theater van de verloren tijd’ dat jammer genoeg om praktische redenen afgelast werd.”
 
Sabine Goethals broedde al langer op het plan om iets met gedichten te doen in het theater. Samen met de Gentse band Hermitage goot ze een 100-tal gedichten uit het Nederlandstalig collectief geheugen in een muzikale formule. Het resultaat is een spannende mix van woorden, nieuwe nummers en verrassende interpretaties.
 
‘De dichter is een koe’ gaat door op woensdag 24 januari om 20.15 uur in de bibliotheek van Hamont. Tickets voor deze voorstelling zijn verkrijgbaar bij het UiTpunt in Hamont en Achel of kan je online bestellen
Nieuwsoverzicht
De Dichter is een Koe

Openingsuren & contact

UiTpunt Hamont

adres
Wal 263930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 02
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
uitpunt@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag: 9 tot 12 uur en 14 tot 17 uur

UiTpunt Achel

adres
Michielsplein 3/23930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 41
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
uitpunt@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag: 14 tot 17 uur

Lees meer artikels over