naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Hamont-Achel valt opnieuw in de prijzen tijdens finale Groene Lente

19 december ’17 (di)
Vandaag vond de finale van de Groene Lente-wedstrijd plaats in De Posthoorn. Hamont-Achel gaf er haar titel van Groen- en Bloemenstad door aan Beveren, maar wist als gaststad ook maar liefst twee podiumplaatsen en het VMM-label ‘Waterproof’ in de wacht te slepen. Bovendien ontving onze stad als Gemeente in Bloei dit jaar voor het eerst maar liefst 3 bloemsymbolen, het hoogste aantal mogelijk. 
 
“Vorig jaar werden we tijdens de finale van de Groene Lente 2016 bekroond tot Groen- en Bloemenstad 2017”, legt schepen van openbaar groen en milieu Guy Joosten uit. “Een titel waardoor we vandaag fungeerden als gaststad van deze wedstrijd, maar ook een titel waardoor we België mochten vertegenwoordigen op de Europese leefmilieuwedstrijd Entente Florale 2017. Na een beoordeling door een professionele jury op criteria zoals ruimtelijke planning, natuurlijke omgeving, landschap, toerisme en recreatie… wonnen we hier een welverdiende zilveren medaille.”
 
“Vandaag vielen we opnieuw in de prijzen”, gaat Guy Joosten verder. “Binnen het thema ‘Groene Gemeente – Beste groenprojecten 2017’ waren we voor twee projecten genomineerd in de categorie ‘Groen bij gebouwen’. Voor het item ‘Kerkomgeving Hamont’ eindigden we op een mooie derde plaats. Met het project ‘stadswerf’ werden we zelfs eerste in deze categorie. We ontvingen hierbij bovendien het label ‘Waterproof’ van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM), iets wat wordt toegekend bij groenprojecten die inspireren op vlak van duurzaam waterbeheer.”
 
Binnen het thema ‘Gemeente in bloei’ worden alle deelnemende steden en gemeenten beoordeeld op vlak van bloemenprojecten. In aanmerking komen alle creatieve en originele aanwendingen in bloemperken, bloembakken, hangmanden van bloeiende planten… Op basis hiervan worden de deelnemers een, twee of drie bloemsymbolen toegekend in verhouding tot de kwaliteit van deze realisaties. Twee jaar geleden ontving Hamont-Achel nog één bloemsymbool. Vorig jaar waren het er twee. Dit jaar deed ons stadje het op het vlak van bebloeming klaarblijkelijk nóg beter en werden we beloond met maar liefst drie bloemsymbolen.
 
Burgemeester Theo Schuurmans is een tevreden man. “Ik ben heel trots op wat er allemaal gerealiseerd wordt in ons stadje. Hiervoor mogen we rekenen op de inzet van vele medewerkers,” klinkt het, “maar ook de inwoners zelf dragen hierin hun steentje bij. Denk maar aan de enthousiaste deelname aan de actie ‘Doe zoals je buur, hang bloemen aan de muur’ waarbij heel wat gevels en voortuintjes afgelopen zomer letterlijk in de bloemetjes werden gezet.”
Nieuwsoverzicht
Finale Groene Lente

Openingsuren & contact

Milieudienst

adres
Stad 403930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 23
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
milieu@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag: 9 tot 12 uur

De dienst stadsontwikkeling werkt ook op afspraak.

Lees meer artikels over