naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Subsidies voor Noord-Limburgse sportactiviteiten

18 december ’17 (ma)

In Hamont-Achel worden er elk jaar tal van sportactiviteiten georganiseerd. Sport Vlaanderen promoot, stimuleert en ondersteunt sportprojecten die gemeente-overschrijdend zijn. Dit om te sensibiliseren en inspireren, maar ook om in te zetten op de ontwikkeling van een levenslange sport- en beweegmentaliteit bij iedereen.

 

“Sporten is gezond. Daarom engageren we ons in Hamont-Achel voor een uitgebreid sportaanbod voor jong en oud. Bovendien organiseren we zelf ook tal van sportevenementen”, vertelt schepen van sport Ben Schuurmans. “Voor sommige sportactiviteiten werken we samen met andere steden en gemeenten. Hiervoor dienden we enkele aanvragen voor een financiële tegemoetkoming in bij Sport Vlaanderen. We zijn zeer tevreden dat deze weerhouden werden en dat we subsidies ontvangen waarmee we de sportieve en actieve levensstijl van onze inwoners verder kunnen ontplooien.”

 

Voor zowel het Teutenbosloopcriterium als de Noord-Limburgse Sportkicks en Sporteldag slaan de sportdiensten van Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Neerpelt en Overpelt de handen in elkaar. De Noord-Limburgse gemeenten mogen hiervoor rekenen op een financiële ondersteuning van € 9.000 en lesgevers voor 60 uren, verdeeld over de verschillende sportactiviteiten. Voor de Drievalleientocht – georganiseerd door Hamont-Achel, Bocholt, Bree, Neerpelt, Overpelt en Peer – voorziet Sport Vlaanderen een financiële ondersteuning van € 2.000.

Nieuwsoverzicht
Running

Openingsuren & contact

Sport - UiTpunt Hamont

adres
Wal 263930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 02
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
sport@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag: 9 tot 12 uur en 15.30 tot 19 uur

Sport - UiTpunt Achel

adres
Michielsplein 3/23930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 41
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
sport@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag gesloten

Lees meer artikels over