Proefopstellingen aan grensovergang verlengd tot 1 november

22 september ’21 (wo)

In oktober 2020 werden er tijdelijke tractorsluizen aangelegd op de drie grensovergangen van Hamont-Achel. Dit om de veiligheid van fietsers en voetgangers te verhogen en het sluipverkeer tegen te gaan. Oorspronkelijk zou de evaluatieperiode van deze tractorsluizen lopen tot 1 oktober, maar door de afwezigheid van verkeerstellers de afgelopen weken heeft het stadsbestuur beslist de evaluatieperiode te verlengen met één maand.

Voor de verkeerstellingen deed de stad in eerste instantie beroep op verkeerstellers van Provincie Limburg. Omdat deze tellers niet voor de volledige duur van de proefopstellingen beschikbaar waren, heeft de stad zelf vier verkeerstellers aangekocht. Deze zijn recent geleverd waardoor de tellingen intussen hervat zijn.

Ook de versoepelde coronamaatregelen spelen een belangrijke rol in het verlengen van de proefopstellingen. Het verkeer is de afgelopen periode namelijk sterk toegenomen. Deze nieuwe tellingen zullen dan ook een realistischer beeld opleveren op basis waarvan de  definitieve beslissing over de proefopstellingen genomen zal worden.

Bekendmaking meetresultaten

Op maandag 27 september organiseert de stad een infosessie waarbij de voorlopige meetresultaten bekend worden gemaakt. Alle Hamont-Achelaren zijn welkom om deze infosessie te volgen in De Posthoorn om 19.00 uur. Gelieve je bij aanwezigheid in te schrijven via www.hamont-achel.be/infosessie-grensovergangen voor 27 september 12.00 uur.

Nieuwsoverzicht
Proefopstelling grensovergang

Openingsuren & contact

Openbare werken

adres
Middenweg 53930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 06 10
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
openbarewerken@hamont-achel.be

De dienst openbare werken werkt enkel op afspraak.