Stebo biedt gratis ondersteuning bij energetische renovatie in Hamont-Achelse buurten

16 september ’21 (do)

Hamont-Achel zet sterk in op de ondersteuning van burgers die hun woning energetisch willen renoveren. Hiervoor doet de stad beroep op de energieadviseurs van Stebo. Zij benaderen wijk per wijk de inwoners en begeleiden hen bij eventuele renovatieplannen.

De eerste buurten die aan de beurt komen, zijn de Zandhaag, Hitsveldlaan, Hooghaag, Klein Schuttersveld, Schuttersveld en Klein Hitsveld. De inwoners van deze buurten kregen begin september een persoonlijke uitnodiging in de bus voor een infosessie. Tijdens deze infosessies horen ze hoe Stebo hen kan ondersteunen bij een energetische renovatie, wat er mogelijk is, van welke premies en interessante financieringen ze gebruik kunnen maken...

Dienstverlening op maat

De buurtbewoners kunnen tijdens de infosessie een huisbezoek aanvragen. Tijdens dat huisbezoek kunnen ze hun plannen bespreken met een energieadviseur. Hij schrijft op basis hiervan een op maat gemaakt adviesrapport met daarin de aanbevelingen en mogelijkheden. Wanneer een bewoner één of meerdere renovatiemaatregelen wil uitvoeren, kan de energieadviseur ook offertes opvragen bij aannemers, controleert hij de werken en achteraf de facturen. Al deze dienstverlening is volledig gratis en vrijblijvend.

De infosessie in de wijk gaat door op donderdag 30 september van 14.00 tot 16.00 uur op het pleintje aan Schuttersveld. Naderhand wordt er ook nog een webinar georganiseerd op dinsdagavond 5 oktober om 19.00 uur. Je kan je hiervoor inschrijven via www.hamont-achel.be/infosessie-wijkrenovatie tot en met donderdag 30 september 12.00 uur. Wie niet in deze wijk woont, maar wel renovatieplannen heeft, is natuurlijk ook altijd welkom op de infosessie of het webinar.

Woon- en energieloket

Wens je meer informatie over premies en voordelige financieringen? Dan kan je - op afspraak -terecht bij het woon- en energieloket op het stadhuis van Hamont-Achel. Stuur een mail naar monique@wonennoordlimburg.be om je afspraak vast te leggen. Meer informatie vind je op www.hamont-achel.be/woonloket.

Nieuwsoverzicht
Infosessie wijkrenovatie

Openingsuren & contact

Duurzaamheid

adres
Stad 403930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 22
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
duurzaamheid@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag: 15.30 tot 18.30 uur

De dienst stadsontwikkeling werkt enkel op afspraak.