Start luierbank in Hamont-Achel

16 augustus ’21 (ma)

De aankoop van luiers voor baby's en jonge kinderen neemt een serieuze hap uit het budget van jonge en kwetsbare gezinnen.  Anderzijds zijn er ook heel wat gezinnen die vaak een overschot hebben aan luiers. Dit probleem stelt zich ook bij menstruatieproducten en incontinentiemateriaal.

Vanaf 1 september start het OCMW in samenwerking met Sint Vincentius met een luierbank in Hamont-Achel. Er worden vanaf half augustus op verschillende plaatsen in Hamont-Achel inzamelboxen geplaatst en daar kunnen niet gebruikte luiers, menstruatie- en incontinentiemateriaal worden gedeponeerd. Niet gebruikte producten kan je nu dus deponeren in de inzamelbox.

De opgehaalde producten worden dan door Sint Vincentius verdeeld aan kwetsbare personen en gezinnen uit Hamont-Achel die hier nood aan hebben. Deze personen worden doorverwezen door de sociale dienst van het OCMW, alsook Kind & Gezin.

Je vindt de inzamelboxen op het OCMW, Stadhuis, Huis van het Kind, IBO De Pagadder en bij de Apotheken Hulsbosch, Tijsen en Mees in Hamont-Achel. Nog vragen? Neem telefonisch contact op met OCMW Hamont-Achel via 011 51 05 01.

Nieuwsoverzicht
Luierbank

Openingsuren & contact

Sociale dienst (OCMW)

adres
Michielsplein 13930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 01
e-mail
info@ocmwhamontachel.be

Openingsuren

Vandaag gesloten